Mayis 2017 Yeni Sorular

Popeye1234

Küpeşteci
Denizci
Tehlike madde tasimmasi ve paketlenmesi imdg kod hangi bolumde kisimda bulunur.

Charterparty sozlesmesi olusturan kurulus: bimco , ics fln var digerini haturlamadim.

Yukleme hattini degistirene verilecek hapis cezasi ne kadar.

lanet gitsin ya internetten aradım bulamadım cevabını.yukleme hattınada onu ılk degıstırıp boyle bır cezayı mebcur kılanadaaaa bu soruyu soranadaaaa

Paketli haldeki tehlikeli yüklerin gemide taşınmasına yönelik ayırım gerekleri IMDG Kod Cilt 1-bölüm 7.2 ‘ de detaylı olarak belirtilmiştir.
1- Uzak : Aynı ambar veya güverteye konabilir, yatay mesafeden en az 3 metre mesafe bırakılmalıdır. ( Düşey için de tahmini aynı mesafe ) 2- Ayrılmış: Güverte altına koyulduğunda farklı bölüm ve ambarlarla istiflenmelidir. Güverte üzerinde yatayda en az 6 metre mesafe gerekir. 3-Komple bir bölme veya ambar ile Ayrılmış: Ara güvertelerin yangın veya sıvı geçirmez olmaması halinde, kabul edilebilen tek separasyon boylamasına, başka bir deyişle tüm ara bir kompartıman veya komple bir araambarla olmalıdır. Güverte istifinde, yatayda en az 12 metre mesafe gerekir. 4-Uzunlamasına araya giren komple bir kompartımanla ayrılmış veya ayrı tutulmuş : Düşey istife izin verilmez. Yatayda en az 24 metre mesafe olmalıdır. X-Bir ayırım gereksinimi varsa , “ Tehlikeli yükler listesinde” ( DGL ) belirtilmiştir.

MADDE 21 - Yolcu taşımasına izin verilmemiş bir ticaret gemisiyle yolcu taşıdığı veya bu
kanunun 11 inci maddesinde sözü geçen yükleme markası üzerindeki yükleme çizgilerinin
gösterdiği hadden fazla yükle yolculuk yaptığı belirtilen kaptanlar bir aydan üç aya kadar hapis
cezasiyle cezalandırılır ve her iki halde de altı aydan bir yıla kadar denizde çalışmaktan
alıkonulur.
Yetkili olmadığı halde yükleme markasının yerini değiştirenler üç aydan altı aya kadar hapis
cezasiyle cezalandırılır.
Donatanın kanuna aykırı emrine uymuş olması, kaptanı sorumdan kurtaramaz.

Geri