mazmuz tekniği.....

seyyah

Denizci
Denizci
MAZMUZ.... Bilmeyenler için açılımı, ---> balık cağırma
Arkadaşlar bu teknikle denizde yada gölde avlandığınız yere balıkları toplamak için yapılan bir tekniktir,(KEFAL,SARPA,SAZAN,ALABALIK,vb. balıklar içindir) , yanlız bu tekniği kullandığınızda avlanma sitiliniz ASKIDA AVLANMA TEKNİĞİ olmalıdır, ister uzun kamış oltayla yada oturduğunuz yerden hemen önünüze (bunun için iskele gibi bir yerde avlanıyor olmalısınız), çünkü yapacağınız bu mazmuzu altanızın ucunun olduğu yere denk gelmesi gerek o yüzden hemen avlandığınız yerin altına bırakıyorsunuz ve bir süre sonra balıklar mazmuza geldiğinde avınız başlıyor.
MAZMUZ'UN MALZEMELERİ;
1- BAYAT EKMEK
2-KÜSPE (pamuk yada pancar küstesi)

YAPILIŞI;
-Bir kovanın içine 2 bayat ekmeği ufalıyorsunuz sonra 2-3 avuç kadar küspeyi içine atıyorsunuz bunları iyice elinizle karıştırdıktan sonra suyla ne çok yumuşak nede çok sert olacak şekilde harç yapıyorsunuz ve bir gün bekletiyorsunuz (güneşte iyi olur) , mazmuzunuz hazır.
KULLANMA ŞEKLİ
-MAZMUZ bir gün beklediği için kuruyacaktır bunu kullana bilmek için yine suyla harç haline getirmelisiniz, "dikkat; harç çok yumaşak yada çok sert olmamalı", elinize alacağınız yumruk büyüklüğünde bir taşa bu harçı iyice bezeyin ve avlanacağınız yere atın, mazmuz dibe oturacaktır ve balıkları kokusuyla cagırmaya başlayacaktır...
rasgele:):):)
 
YEMLEME ( MAZMOZ )
Balıkçılığın püf noktalarından biridir. Özellikle kıyı avcılığında iyi netice verir.
Altın kuralları
1) Yemlemede önemli olan eğer yemli olta ile avlanıyorsak yemleme yaptığımız yere olta atmamaktır. Yemlemeyi olta attığımız yerin 3-4m sağına soluna yapmalıyız, çünkü attığımız mazmuza küçük balıklar doluşacaktır. Büyük balıklar bunların etrafında dolaşıyor olacaklardır.
2) Eğer at çek ile levrek avı yapılıyorsa tam tersine yemlerin üzerine doğru at çek yapılır zira yeme küçük balıklar, küçük balıklara da levrek gelecektir.
3) Diğer bir önemli husus şudur yemlemede amaç büyük balığı oraya çekmektir. Karnını doyurmak değildir bunun için kullanılacak mazmuzun iri parçalar halinde olmaması gerekir. Mazmuzun amacı koku verici olmasıdır. Kokuyu alıpta yemi bulamayan balık yem bulmak için daha agrasif olacak yiyebileceği yeme daha dikkatsizce saldıracaktır. Eğer mazmuzumuz iri parçalardan oluşursa balık doğası gereği yemi alır ve ortamdan uzaklaşır.
4) Deniz balıkları için yapılan mazmuzda toprak kullanmak gerekir. Toprak deniz balıkları için hep çekici olmuştur.
Ayrıca nişastalı ve karbonhidratlı besinlerde tatlı su ve deniz balıkları için mazmuz olarak kullanabiliriz
alıntı
www.balıkavıteknikleri.com
 
Geri
Üst