Mean Draft Sorusu ?

murs23

Denizci
Denizci
kana rakamları metrik sistemle işaretlenmiş bir geminin baş draftı 3m 30cm markasının üst hizasında kıç draftı 4 m 20 cm markasının alt hizasında ise geminin mean draftı aş. hang. olur?

a.3m 60 cm b.3m 85cm c.3m90 cm d.3m 95cm e. 4m 00cm

cvp 3m 80 cm olarak geçiyor fakat benim hesabıma göre 3,75 cm olması gerek

kana rakamları metrik sistemde işaretlenmiş bir geminin baş draftı 6m 20 cm markasının üst hizasında kıç draftı 6m 40 cm markasının alt hizasında ise geminin mean draftı aş.hang. olur?

a.6m 15cm b.6m 30cm c.6m 35cm d.6m 40cm e.6m 25cm

bu soruda da cevap 6m 30cm olarak çıkması gerek fakat gasm soru bankası cevaplarında 6m 35cm olarak görüküyor.ben mi yanlış yapıyorum yoksa cevap anahtarı mı yanlış ve bu şekilde bir kaç soru daha var aynı şekilde şıklar farklı cevaplarınızı bekliyorum ???

3m 30cm markasının üst hizasında demek: 3m 40cm demektir
4m 20cm markasının alt hizasında demek: 4m 20cm demek

ikisini toplayıp ikiye bölersen mean draftı bulursun.

şekillerle anlatım:

romen.jpg

Yukarıda bir geminin roma rakamlarıyla yazılmış draft bulunmaktadır. Önceden de belirtildiği gibi burada kullanılan sistem feet-inch ölçü birimidir.

Şekilde 9-10 ve 11 rakamları görülmektedir. Bu rakamlar feet olarak okunur.
Su seviyesi mavi çizginin olduğu yerdeyse draft 9 feet yani 2,74 metredir.
Mavi çizgiden 10 rakamının altına kadar olan mesafe 12 inch -1 feet - 30,48 cm’dir.

Rakamın yarısının uzunluğu 3 inch yani 7,62 cm’dir. Su seviyesi kırmızı çizgideyse draft 11 feet ve 3 inch’tir (3,429 metre)
Su seviyesi yeşildeyse draft 10 feet ve 6 inchtir (3,20 metre).
Buradan bir rakamın boyunun 6 inch olduğu görülür.

metrik.jpg

Yukarıdaki şekilde ise metrik sistemle yazılmış draft bulunmaktadır. Bir rakamın boyu ve 2 rakam arasındaki mesafe 10’ar santimdir.

Su seviyesi kırmızı çizgide ise draft 5 metre demektir. Yeşilde ise sekiz rakamının üstünde olduğu görülür.

Bir rakam boyu 10 cm olduğuna göre 4,8 + 0,1 = 4,9 m demektir. Mavide ise 5,15 m demektir.

Geri