Medkon Denizcilik

Durum
Özür dileriz,Bu konu cevaplara kapatılmıştır.

captain_yavuz

Küpeşteci
Denizci
Arkadaşlar merhaba bu ismi sakın unutmayın, unutturmayın. ''Medkon Denizcilik'' 7 adet gemileri var konteyner tasıyorlar. akıllarınca arkasa rakip olacaklar. Şirketin sahibi bir iranlı gemilerde dur durak yok fakat maaşlar yatmıyor bir türlü. Türk bayraklı gemilerde ise sigorta tabandan yatıyor kim olursa olsun kaptan gemici fark etmez. Hem maaş yatmıyor hem maksimum performans bekliyorlar. Bir ism sistemi var zannedersin ki tanker firması. ay sonu şirkete giden gönderilen ısm zarfını görmelisiniz. kumanya bir dönem iyiydi onuda kestiler kişi başı kaç liralık kumanya yediğinin hesabını yaptırıyorlar gemide. gemiye gitmeden size bir tahutname imzalatıyorlar ki yok böyle bir belge. istiyene gönderirim. gemi üzerinde ölseniz dahi şirketten hiç bir hak talep etmiyeceğinize dair bir yazının altına imza atmanızı istiyorlar. Maaşınızı istiyorsunuz karşınıza şöyle bir engel çıkıyor. Çalıştığınız firma Medkon denizcilik, kontratınızdaki firma Mira Shipping adında paravan bir firma ve gemiler yabancı bayraklı ve her biri kendi adında başka bir firmaya bağlı anlıyacağınız hiç bir şekilde paranızı kurtaracağınız bir yol yok. Port State Controllere başvuru yapıyorsunuz MLC 2006 ya itafen, ne varki sizden sonra armator limana para yediriyor ve basvurunuzu sumen altı yapıyorlar. Gemilerde eskiden gürcü peronel çalışıyordu vardiya zabitlerini baz alalım 3200usd 5+1 veriyorlardı. Adamlar 2 ay maaş alamayınca avrupada itf yapınca gemideki personeli çekip türk personel gönderdiler fakat maaşları zabitlerde 3000 usd 5+1'e cektiler. Buda yetmedi konratı biten zabitlerden sonra yeni personele bu rakam 2800 usd 5+1 e indi. Gürcü zabitin degeri Türk zabitten 400usd daha degerli kontrata vurursanız eger fark dahada artıyor. Benden uyarması arkadaslar sakın yanaşmayın derim kimseyide yanastırmayın bu firmaya bırakın gürcülerle calıssınlar.

Uyarınız için teşekkür ederim. Adı geçen firmada pers. müd. Fatih Bey. Birde yardımcısı var Sezai Bey. Yaklaşık 4 ay önce benimle konuştular ve şirketi anlata anlata bitiremedi. çalıştığım son 2 şirketten referans aldılar. Sonrasında şartlarda anlaştık. Ben gemiye katılacak şekilde hazırlıklarımı yaptım. Yola çıkacağım günün sabahı şirktten telefon geldi ve küçük bir ayrıntıyı atladıklarını söylediler. bu küçük ayrıntı maaşta 300 usd lik bir düşüş. Fatih bey kusura bakmayın yerine ukalalık yapmaya kalkınca cevabını fazlasıyla aldı. Sonrasında şirketin genel e-mail adresine oldukça ağır bir mesaj gönderdim. Tabi dönüş yine ukalalık olunca daha da ağır bir mesaj yazdım. Olayı kısaca anlattım. Böylesine ahlaksız ve namussuzlar var piyasada. Olay sözlerinde durmamaları. Bir personelin son gün benim istediğim ücret arttı demesi ne kadar namussuzluksa gelecek personele anlaştığımız maaınızda düşüş oldu demesi bir o kadar namussuzluktur. UYARALIM ve HAKKIMIZI YEDİRMEYELİM.

evet 3-4 ay maaş yatırmıyorlar .ınsana saygı sıfır... kesınlıkle gıdılmemesı gereken bır fırma....

gıtmeyın... herkes parasını ıtf yada 170 ıle almanın pesınde...........

Durum
Özür dileriz,Bu konu cevaplara kapatılmıştır.
Geri