Benzer durumda olanlar varsa ne yaptimsa yardimci olmadilar Liman Baskanliklarindan, ve kurs almak vede tekrar Gemici sinavina girmek zorunda kaldim...
Fakat alisiyor insan belli bir sure sonra, Afrikada ki insanlarin acliga yoksulluga caresizlige alistiklari gibi herhalde bizdeki carpikliklarada.....
Mesala Gemici sinavina girmek icin 60 km ilerideki en yakin Liman Baskanligina Basvuru yaparsiniz, derlerki haftaya gel sinav giris kartini al, sizde bir amaclari vardir herhalde haftaya gel al dediklerine gore; koskoca devletin kurumu bosuna tekar 60 km yolu gel git yaptiracak degil ya vardir bir amaclari diye dusunursunuz,
Haftaya gidersiniz, "Sinav Giris Ciktisi" verirler, birde bakarsiniz ki ne sinav yeri adresi ne saati nede tam tarih yazilidir, sadece 4-5 tarihleri arasinda Izmir de yapilacak Tayfa sinavi giris belgesi uaziyordur ustunde vede Izmir Liman Baskanligi telefon numarasi, 2 gun kalmistir sinaviniza ve ararsiniz Liman Baskanligini;
Sinav yeri ve saatini sorarsiniz telefondaki memura;
Memur cok bilmis bir edayla internette duyurulara bakin orda var der, telefon da soylemek istemez yada bilmez gecistirir, internet ve gogle dan bak der.
Liman baskanliginin sayfasinda duyurulara biraz ugrasinca ulasirsiniz, fakat o da ne tek satirlik bir ilan 4-5 Mart tayfa sinavlari N..S...Teknik Anadolu Lisesinde yapilacaktir diye yani yine saat yoktur, yine kesin tarih belli degil, okulun acik adresi ve telefonu yoktur, yada herhangi bir harita veya harita kinki yada sehir dsindan gelecekler icin yol tarifi veya otagardan felanca numarali otobusle okula gidebilirsiniz gibi bir sey;
Simdi okuyanlar diyeceklerki niye taktin butun bunlara bunlar Turkiyede surekli olan seyler, bende oyle dusunuyordum buraya kadar aslinda cok sasirmamistim, fakat duyurudaki okulun ismini google maps de aratinca Liman baskanliginin 2 sokak arkasinda gozukuyordu, sinav gunu sabah erkenden apar topar vardim okula giristeki Guvenlik ne sinavi kardesim, sabahtan beri kac kisi geldi sinav yok burda sizinlemi ugrascam gibilerinden mirildandi, bende yuzde yuz hakli oldugumu dusunerekten, cep telefonundan Liman baskanliginin duyurusunu gosterince ciddiye aldi, muduru aradi Mudur bey siz yok diyonuz sinav ama duyurudaki okul bizim okul dediysede Mudur Gonder gitsin yok dedi.
Tekrar Liman Baskanligini aradim, okula geldim fakat sinav yok diyolar dedim, telde ki bayan bana N..S..Anadolu teknik degil N..S..Denizcilik lisesi olcak orayi bulun demesinmi? Soklardayim alel acele yol sorup otobuse binip Yarim saatlik uzakliktaki baska bir okula giderken cepten bir daha kontrol ettim, Saskinlar duyuruda yanlis okulu yazmislar ve bir cok insanin benim gibi madur olup zaten var olan sinav stresini patlayacak duruma getirttirmislardir.
Okulun onune varinca durum daha vahim, yuzlerce insan gelmis okulun bahcesinde bekliyor, oturacak bank tarzi bile birsey yok, kantin tarzi bir yer de yok, cevre sehirlerden geldiyseniz zaten benim gibi bir gun once gelmeniz gerekiyor Izmire, birde yanlis okula yonlendirildiyseniz gec kaldiniz demektir, son numaralr denk geldigi icin 4 unde degil size 5 inde sira geleceginden bir gun daha fazladan otel odersiniz
Sonra beklersiniz, beklersiniz zaman gecmez sinav stresi sisirir sizi, artik bitsede gitsek dersiniz sinavdan da sogumussunuzdur.
Cikan bir kac kisiye sorarsiniz sorular nasil diye?
- Abi ben balikci teknesinde calisiyom bana yok tanker gemisinden soru geldi der biri
-Baska biri Ben tankerde calisiyom balikci gemisi kisitli goruste ne calar
Anlayacaginiz bu kadar zahmet bukadar iskence ortada Kocaman bir sacmalik, Olcme degerlendirme SIFIR