Mücadeleyi Babana Soracaksın

• Konuyu açan Konuyu açan Nilay
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi

Nilay

Küpeşteci
Denizci
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iki günlük İngiltere temaslarına, Oxford Üniversitesi’nde yaptığı bir konuşmayla başladı. Türkiye’nin terörle mücadele çalışmalarından Avrupa Birliği ve Ermenistan’la ilişkilerine kadar pek çok konuya değinen Erdoğan'a, bir Türk subay kızı soru yöneltti.

Okula Siirt’teki Mehmetçik İlkokulunda başladığını belirten 22 yaşındaki Lale Can, “Hayatımda beni en çok etkileyen, 7 yaşımdayken üsteğmen Erol amcamın bana kestane şekeri aldıktan sonra PKK’yla savaşmaya gidip geri dönmemesi. Bunu asla unutamıyorum. 'Geri döneceğim, söz geleceğim' dedi ama asla geri dönmedi" dedi.

Can, Amerika’nın terör konusundaki hassasiyetini hatırlatan Erdoğan'a, “Bizim subaylarımız şehit olurken neden biz hiçbir şey yapamıyoruz, terörle uğraşan ülkelerden bizim ne farkımız var” diye sordu. Bu sırada salondan alkışlar yükseldi.

Türk öğrencinin sorusuna yanıt olarak Erdoğan, “ABD de terörü halledebilmiş değil. Dünyanın en korunaklı binası Pentagondur. Pentagon terörden teröristten korunabildi mi? Terör Pentagonu da vurdu, ikiz kuleleri de vurdu ve şu anda ABD’ye girerken elinizi kolunuz sallaya sallaya giremiyorsunuz. Ayakkabınız mayakkabınız her şeyinizi çıkartıyorlar, her şeyinizi” dedi. Başbakan Erdoğan’ın bu sözleri öğrenciler arasında gülüşmelere neden oldu.

Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Subay kızı olduğun için bununla mücadeleyi babana soracaksın. O da askeri boyutunu anlatacak 'Niye böyle oluyor' diye. Biz işin siyasi ve diplomatik boyutuyla uğraşıyoruz. Güvenlik güçleri de arazide yapılması gerekenler varsa bunlar vakti geldiğinde yapacaktır. Bizler birileri istiyor diye, tahrik ediyor diye bu tür hareket içine giremeyiz. Askeri gerekçeler oluştuğu anda bize iletildiği anda ne gerekiyorsa yaparız."

Kaynak:Habertürk

askerlerimizin doğuda can verirken oğlu kızı amerikada okuyor tabıkı mucadeleyi babasına sorsun cunku onun babası bazılarının ülkesinin bekası için savaşan şerefli bir asker..

Geri