Mülakatlar Ve Sağlık Raporu

sailor_gökhan

Küpeşteci
Denizci
Arkadaşlar ben Ankarada oturuyorum uzun süreli hiç bir liman şehrinde yaşamadım . DEÜ - Denizcilik Fakültesi - Deniz Ulaştırma ve İşletmesi Mühendisliği okumak istiyorum. Sağlık raporu hakkında veya mülakatlar hakkında bilgisi olanlar varsa eğer ... mülakatlar bedeni yeterlilikse hiç bir problem olmaz şınav mekik barfiks gibi ancak gözlük kullanmasamda astigmatım var yani gözüm 0 değil sorun olur mu ?

Sağlık ile İlgili Genel Koşullar;

a. Vücut yapısı düzgün, her bakımdan sağlam ve fiziksel görünüşü kusursuz olmak (ağız, çene ve diş yapısı muntazam olmak, göğüs kafesinde şekil bozukluğu bulunmamak, vücudunun herhangi bir yerinde dikkati çekecek ve göz estetiğini bozucu yara, yanık, leke, kellik, frengi ve cilt hastalığından iz bulunmamak, düztaban olmamak),

b. Kalp, böbrek, karaciğer rahatsızlıkları ve tüberküloz geçirmemiş olmak,

c. Frengi vb. bulaşıcı hastalığı bulunmamak,

ç. Türkçeyi kusursuz konuşmak (dilinde kekemelik, pepemelik, pelteklik, tutukluk vb. olmamak),

d. Duymasında herhangi bir kusuru bulunmamak,

e. Derecesine bakılmaksızın (renk körlüğü, şaşılık, miyop, hipermetrop ve astigmat) herhangi bir göz kusuru bulunmamak ve lazer ameliyatlısı olmamak

Mülakat koşulları üniversite vb. yerlere göre değişiklik gösterebilir. Bizzat okuldan kesin bilgi alman daha doğru kardeşim o zaman...

Geri