NARKOTİK İLAÇ LİSTESİ

Umut ÖZKAN

Küpeşteci
Denizci
Merhaba,
Bir kaç sorum olacak;

*Bu narkotik ilaç listesi neye göre düzenleniyor?*Herhangi bir kitapta veya başka bir yerde standart bir narkotik ilaç listesi var mı?
*Gemisine ve limanına göre narkotik ilaçlar değişiklik gösteriyor mu?(A,b,c gemi kategorilerini kastetmiyorum.)

*Ayrıca elinizde hangi ilacın hangi hastalıkta kullanıldığını gösteren bir liste varsa paylaşır mısınız?

Teşekkürler

merhaba
ilk 3 sorunun cevabını bilmemekle beraber bende oldukça merak ediyorum.umarım detaylı anlatan biri çıkar.
Ama elimde hangi ilacın neye yaradığını ait yararli dokümanlar var.eğer eposta adresini yazarsan eve gidince yollarım sana..

Selametle...

Narkotik listesi ülkeden ülkeye değişebiliyor arkadaşlar,mesela en basit ağrı kesici parol rusyada drug olarak geçiyor eğer kamarada bulunursa para cezası kesiyorlar.Acenta vasıtasıyla hangi ilaçların narkotik olduğunu brlirten listeler bize gönderilirdi.selametle.

Merhaba,
Bir kaç sorum olacak;

*Bu narkotik ilaç listesi neye göre düzenleniyor?*Herhangi bir kitapta veya başka bir yerde standart bir narkotik ilaç listesi var mı?
*Gemisine ve limanına göre narkotik ilaçlar değişiklik gösteriyor mu?(A,b,c gemi kategorilerini kastetmiyorum.)

*Ayrıca elinizde hangi ilacın hangi hastalıkta kullanıldığını gösteren bir liste varsa paylaşır mısınız?

Teşekkürler

Merhabalar,

Narkotik ilaç listesi neye göre düzenleniyor? Herhangi bir kitapta veya başka bir yerde standart bir narkotik ilaç listesi var mı?

Referans olarak '' International Medical Guide for Ships'' kitabını kabul edebeliriz.Aşağıdaki linkte mevcut.

https://yadi.sk/d/M_acplPUVPYoWA.

426. Sayfasında belirttiği üzere ' Regulations relating to records to be kept concerning the use of controlled drugs vary from country to country.' Ülkelerin regülasyonlarına göre narkotik ilaçların kullanımı ülkeden ülkeye farklılıklar göstermektedir. Narkotik ilaç listesi, çoğu limanda limana varıs öncesi pre arrival formlarında bildiriliyor ve narkotik liste, gemi ilaç listesinden ayrı hazırlanıyor.

https://yadi.sk/i/lSOxxUodOMwomA

Bu linkte dünya sağlık örgütü tarafından yayınlanan narkotik ilaçlar listesi mevcut. Referans alınabilir.

Gemisine ve limanına göre narkotik ilaçlar değişiklik gösteriyor mu?

Gemi tonajına göre farklılık gösterdiğine dair bir bilgi bulamadım sizler böyle bir bilgi ile karşılasırsanız ve paylasırsanız sevinirim. Limanlara göre farklılık gösterdiğini düşünüyorum.

Ayrıca elinizde hangi ilacın hangi hastalıkta kullanıldığını gösteren bir liste varsa paylaşır mısınız?

International Medical Guide for Ships kitabında ilaçların etken maddeleri ile beraber hangi amaç için kullanıldıkları, yan etkileri mevcut.

Selametle.

Geri