Okul Yüzünden Staj Yapamıyorum Ne Olacak?

DoğukanSAİLOR

Denizci
Denizci
Denizseverler. Şuan da 12. Sınıfta olamama rağmen staj yapamıyorum. Nedeni ise okulun yeterliliği olmadığı için liman cüzdanı verememesi. Ancak okul bu durumla ilgili EKOL denizcilikle anlaştı ve bizi STCW kursune gönderdi. 300 tl de para verdik. STCW yi aldık ancak liman müdürlüğüne liman cüz. çıkartamak için gittiğimizde bize sizin okul sistemde görünmüyor diye liman cüzdanını çıkartamayız dediler ve STCW öylece elimizce kaldı. Şimdi ise hiç bir gemi bizi almıyor. Durum nasıl olacak ? Ben nasıl çıkarta bilirim dışardan o liman cüzdanını? cevap atarsanız sevinirim :):)

okulunuzun yeterlilik için neleri eksik ? ve okulunuz kıyıya köşeye hiç mi para biriktirememş karşılamak için çok saçma.. zaten MEB okula belli bir para ve ihtiyaç malzemeleri (sıra,masa,tahta..v.s) gönderiyor diye de biliyorum siz de yok muydu öyle bir durum ?

Okul BÜYÜKADA(Eskiden heybeliadadaydı) ADI : HÜSEYİN RAHMİ GÜRPINAR ÇOK PROGRAMLI LİSE

okulda değişik meslek bölümleri var. Ayrıca ben o STCW ile liman müdürlüğüne gittim. Bana okulun sistemde görünmediğini söyledi. Bende bunu EKOL den aldım dedim. Bizim liseden almadım ki dedi. O da dedi 'Okulunun bakanlıktan izni sistemde görünmesi gerekiyor istersen her belgeyi al EKOL den dedi ama okulun görünmesi şartmış'

okula yardım elbet geliyordur ancak bizim okul müdürü şerefsizin teki olduğu için belkide bizden habersiz o parayı yiyordur. Ben heryere şikayet ettim okulu ve özellikle müdürü. Gereğini yapacağız dediler.

Temel 5 Stcw varsa zaten gemiadamı cüzdanı çıkıyor.Denizcilik Bakanlığıyla direkt iletişim kurmanı tavsiye ediyorum.selametle

Bu denizcilik bakanı liman müdürlüğü mü oluyor?

sana öyle demelerinin sebebi stajyer olacağın için okulunun sistemde görünüyor olması gerekiyor çünkü ileride zabit olacağın için bi okulunun olması gerekiyor bi gemici o elindeki evraklarla liman cüzdanı alabilir ama senin okul görünmediği sürece vermezler. yani çok büyük saçmalık olsa da durum böyle. benim anlamadığım şu senin okulunda bu bölüm açılıyor da devletin kurumları arasında hiç bir irtibat olmuyor mu sonuçta okulunun o bölümü açabilmesi için solas a uygunluğunu denizcilik haberleşme bakanlığının kontrol etmesi gerekiyor bu olmadan açamazlar ki anlamadım gitti.

gemici cüzdanı çıkart o zaman sonuçta 5 stcw yi alman için belli bir eğitimden geçmen gerekiyor.yaşında cüzdan çıkartmaya engel değilse çıkartılıyor diye biliyorum. yinede http://www.didgm.gov.tr/ buradan şikayetini belirt.gerekiyorsa dilekçe yaz bu makamlara
444 24 07 bakanlığın numarası.kolay gelsin

çıkarmazlar işte sorun o zaten çünkü güverte stajyeri olarak cüzdan çıkaracak pkul belirtmeden yani öğrenci belgesi olmadan olmuyor ve okulu da onlarda görünmüyormuş

Ben Ekol Denizcilik'ten mezunum, Büyükada'dan gelen kardeşlerimizi hatırlıyorum. Allah yardımcınız olsun kardeşim, içinden çıkılması güç gibi görünüyor umarım bir kolaylığı vardır.

Denizseverler. Şuan da 12. Sınıfta olamama rağmen staj yapamıyorum. Nedeni ise okulun yeterliliği olmadığı için liman cüzdanı verememesi. Ancak okul bu durumla ilgili EKOL denizcilikle anlaştı ve bizi STCW kursune gönderdi. 300 tl de para verdik. STCW yi aldık ancak liman müdürlüğüne liman cüz. çıkartamak için gittiğimizde bize sizin okul sistemde görünmüyor diye liman cüzdanını çıkartamayız dediler ve STCW öylece elimizce kaldı. Şimdi ise hiç bir gemi bizi almıyor. Durum nasıl olacak ? Ben nasıl çıkarta bilirim dışardan o liman cüzdanını? cevap atarsanız sevinirim :):)

birincisi kardeşim kafanı çoğu arkadaş bulandırmış kusura bakma ama ben senin neden madur olduğunu ve ne yapacağını yazayım çok basit bi durum seninki sıkıntı yok ama kafanı karıştıran bu genç kardeşimin çok kişi var birincisi bende yılar önce 2007 yılında (çok programlı olmayan sadece özellikli ve nitelikli) gelibolu armatör yakup aksoy anadolu denizcilik lisesinden mezun oldum. tabi bu sadece lise eğitimim üniversitede okudum... ama kardeşim bende lisede ve temel beş sertifika aldım ve okuldan aldım bende yani liseden ve 17 yaşında liman cüzdanımı çıkardım eskiler bilir mavi kapaklı ve stcw ler ilk kapağa zımbalı... :) dostum senin maduriyetine gelelim. okul ekol denizcilikten öğretmenleri okula getirmeden önce ilgili yasa gereği okulunuzda stcw 98/07 kurs eğitimini vermek için izin alması gerekiyordu ve kurs vereceği sayıyı liman başkanlığına bildirmesi gerekiyordu. okulunuz bu izni alıp sayıyı bildirmeden kurs açmış size sizde kursunuzu alıp paranızı vermişsiniz... ama okulun o izni almadan kurs açarsa liman başkanlığı o okulun bulunduğu yerdeki liman başkanlığı izinsiz kurs niteliği taşıdığı için sana stcw temel 5 sertifika pardon artık 4 hizmet yoksa cankurtarma araçlarını kullanmama tekniği hizmetsiz yok artık vermez. paralarınızı okuldan geri alın tekrar izin alıp işi kuralına göre yapsın hocalarınız ve stcw lerinizi alın derim.. hocaların kural kaide bilmiyomuş kardeşim kurura bakma ama hocaların iş tüzüğü açıp hiç okumamış bence hocaların bunu araştırsın karma eğitim kötü çok programlı liseye sen denizcilik lisesi koyarsan hocalar denizciliğin kural ve kaidelerinide bilmez bu devlete yazıklar olsun kafalarına göre lise açıyolar ve eğitim sıfır çünkü hocaların dünyadan haberi yok karma lise allah bilir dostum sizin okulda ders hakkında eğitimi bilgisi olmayan boş hocalar dersinize giriyodur. yazık dostum bu genç arkadaşlara yazık denizciliği ne hale getirdiler ben lise okurken türkiye tam 9 lise vardı toplam. ziya kalkavan ve beykoz hariç diğer 7 lise sınırlı vardiya zabitliği veriyodu şimdi lise sayısı 20 leri geçti ve artık lisede bitirse önüne gelene vardiya zabitliği veriyolar yazık çok yazık kardeşim !!!

Geri