Okullarda aldıgımız egıtım meslek ıcın yeterlimi?

eet hocalarımdan ve büyüklerimden aldığım bilgiye göre çok büyük faark varmış bizim okulumuzda similatör olmasına rağmen hocalar yeterli olmayacağını sölüyor ama napalım herkes anasının karnından zabit olarak doğmuo öğrencesss
 
Okulda alınan bilgi bu işin teorik anlamda ustası olmanız anlamına gelir ama alınan bilginin sevıyesıne ve alan kişiye gore değişir tabi beceri ve meslek de olan başarın zamanla edındıgın tecrubelerle ortaya cıkar belkı okulda aldıgın bılgılerı meslekı karıyerınde ust sevıyeye cıkana kadar fazla kullanamazsın yanı hep denız yasamında pratıklerle gıdersın ama ne zmn o yukardakı adam suvarı -carkçıbaşı oldugun zaman ıste teorık bılgıler senın prestıjin için buyuk rol oynar bence bu meslek de onune sunulan herseyı bılmekle sorumlusun hatta kımseın bılmedıgını bıle bılmen gerekır teorık yada pratık bunlar bır butun olmadan buyuk adam olunmaz bence!
 
Şöyle bir gerçek var okullarda pratik eğitim verilir. Maden mühendisliği okuyan bir öğrenci mezun olduğu anda kendini ne kadar hazır hissedebilir? Mesleki kariyeri boyunca okulda edinmiş olduğu teorik bilgiyi mesleki hayatı boyunca edineceği pratik bilgiyle harmanlar, ilişkile kurar, neden sonuçlar bulur, kendini geliştirir. Bu şekilde oradaki teknikerden bir farkı olur. Bizim mesleğe gelince 9 eylülden mezun olan birisi olarak, ki diğer universiteler aynıdır eminim, mesleki kariyerimde (2.liğim geldi) karşılaşmış olduğum herşeyin pratiğini okulumda yapmışım. Yani verilen eğitim yeterli. Hiçbir zaman okulda öğrendiğimiz bilgi ömür boyu yetemez, kendimizi geliştirmemiz lazım. Ama yeni mezun olarak, okullardan tam donanımlı olarak mezun olunduğunu düşünüyorum. Değerli hocalarımıza teşekkürler..
 
Geri
Üst