Okulumuz Ile Ilgili Her Türlü Sorunuzu Severek Yanıtlarım.

ufuk1990

Küpeşteci
Denizci
Merhabalar şuan TKDYO D.U.İ.M 2. sınıf öğrencisiyim okulumuzu yazmayı düşünen yada dgs ile gelmeyi düşünen adaylara okul hakkında her türlü merak ettiği konuda yardımcı olabilirim.

Merhaba Ufuk Bey
Size birkaç sorum olacaktı;
-Mülakatta neler soruluyor?
-Beden yeterlilik sınavında neler yaptırılıyor?
-Ben yüzme bilmiyorum mülakatta veya beden yeterlilik sınavında sorunla karşılaşır mıyım?
Eğer buralarda karşılaşmazsam okulda sorun olur mu?
-Galiba okulda yüzme dersi varmış bu ders sadece bir sene mi?

Cevaplamanız ümidiyle,
Teşekkürler.
Oğuzhan Başaran

Kardeşim mülakatlardan aşırı korkmana gerek yok. Ama bu ciddiye almamanızı söylediğimiz anlamına gelmez. Geçen sene kalan 5-6 kişi civarıdır. Gözlük sorun değildir. Sağlık raporu için yaklaşık on tane polikliniğe girmeniz gerekecek. Fakat çok ciddi bir probleminiz olmazsa kalacağınızı sanmıyorum. Bedensel mülakatlara gelince; 30 şınav, 30 mekik, 10 barfiks, 210 cm durarak atlama, 400 metre koşu bölümlerinden oluşmaktadır. Mülakatlara girecek tüm kardeşlerimize başarılar dileriz...

merhaba.. . bende bu bolumu tercıh etmek ıstıyorm bazı sorularım vardı... yas sınırının oldugunu ogrendım ,, kac dogumlular gırebılıyor bu sene cevaplayan olursa sewınırım tesekkurler..

Ben kara harp okulunda okuyordum şu an 3 ncü sınıfım yatay geçiş yapmayı planlıyorum ygs puan 470 idi mümkün olur mu acaba ? okulda makina müh. bölümündeydim

Bu yıl okulumuz 95 doğumlu kardeşlerimizi alacak.Harp okulundan yatay geçiş yapabilir misin bilmiyorum.Eğer ygs'den +400 puan aldıysan bu yeterli olacaktır.Bildiğim kadarıyla sizlere yardımcı olmaya çalışacağım arkadaşlar..

benim 2010 yılı ygs puanım 470 ti ama yatay geçiş olmuyor herhalde ilhan hocayla görüştüm baya bir konuştuk ama öğrenci işleri sıkıntı yapıyor ilhan hoca ya kalsa hemen gel başla diyor da.Ana olmıycak gibi gemi makinaları işletme müh. bölümü aktif olsaydı alma işi daha kolay olurdu.

İlhan Hocamız ne demiştir bilmiyorum.Kardeşim ama 2010 yılı puanı ile 2013 yılına geçiş yapman olanaksız.Gemi maki. bölümü kuruldu, ancak aktif değil hoca alımı yapılması lazım bu yüzden tahminimce bu yılda alım olmaz.Zaten Makineci mi , Güverteci mi olacağına gelmeden karar vermen lazım.Tereddütte kalırsan bu işi zor yaparsın kardeşim.Allah selamet versin.

inş kontenjan artışı düşürür biraz 2011 374le kapatmış 2012de 328 inş gelir bana Sağolun cevabınız için

ben 2011 girişliyim o yıl bizim devre baya iyi puanlarla geldi.. ben bu yıl geçen seneki kadar düşün olacağını düşünmüyorum inşaallahda düşmez düşmesi bizim okulumuzun kalite profilinin nitelikli öğrenci alımının düşmesi anlamına gelir.Yardımcı olabildiysem problem yok kardeşim

denizciliği bilen adamın gelmesi daha güzel olmaz mıydı abi ? :) denizcilik lisesi mezunuyum ben

Bak paşam bu okulda deniz liseli normal liseli ayrımı yoktur.Okula girip mülakatlarımızdan başarı ile geçip üniforma giymeye hak kazanan herkes bizim öz kardeşimizdir.Bu okulun amacı denizciliğin örf,adetlerini öğretip donanımlı bireyler yetiştirmekdir.Senin denizciliği bilip bilmediğini kimse önemsemiyor.Efendilik ve mütevaziliğin ön planda tutulur unutma burada:) Allah selamet versin.

Stajda Kaptandan reisten gemicilerden gerekli örf adeti gördüm efendilik mütavazilikda sikinti yok önemli olan puan :) Eyvallah abi.

Geri