Evet arkadaşlar dün girdim mülakata ve size bazı bilgiler vereceğim çünkü bende araştırmıştım fakat çok bi bilgiye rastlamadım o yüzden anlatmaya başlıyorum. Öncelikle sağlık raporunu 1 gün önceden alın olurda bi sorun varsa boşu boşuna girmezsiniz kendinizi yormazsın. Olduda almadınız mülakat günü sabah olabildiğince erken gidin kapıda güvenlik isminizi alıcak. Giderken saç sakal TRAŞLI, PANTOLON giynin kapri vs. giymeyin almazlar mülakata haberiniz olsun. 8.30 diyordu fakat 9.15 de aldılar bizi spor salonuna anlattılar işte prosedürü sonra 50 isim okudular 1. grup bunlar . Erken gidin dedim çünkü 3. gruba kalırsanız işleriniz 4-5 gibi bitiyor. 1. grupta olduğunuzu farzediyorum. isimleri okunanlar küçük bi kulubeye doğru gidip makine ve güverte diye 2 ye ayrılıyor sonra kimlikle 2 foto veriyosunuz okul numaranızı söylüyosunuz camda asılı olcak bakabilirsiniz orada. burası bittikten snra içeri geçip öğrenci bilgi formunu doldurcaksınız yanınızda kalemde götürün sıkıntı oluyo orada dolduruyosnz sonra orda bi bilgilendirme daha oluyor sağlık raporu hakkında vs. snra spor salonuna gidip şortları giyniyorsunuz t-shirt bile olmicak üstünüzda ayakkabı çorap filnda olmicak ilk boy-kilo ölçüyolar sonra beden yeterliliğe bakıyolar doktorlar yürüyün diyolar çömel kalk filn konuşturuyolar az sonra başka bölüme geçip mekik çekiyosunuz 20-25 arası sonra hemen şınav 15-20 tane sonra uzun atlama en az 1.70 atlicaksınız orada zaten işaretli bunlarda fazla zorlamıyolar zaten şişmansanz zayıflayın deniyor filn her neyse sonra t-shirtleri giyniyosnz havuza gidiyosnz duş alıp sıraya geçiyosnz orada ki hoca yüzme bilmeyen var mı diyo bilmiyosanız derin olmayan yerde deniyor sizi eğer demezseniz 4.5-5 metre derinliği olan yerden atlıyosnz suya yüzüyosnz havuzun yarısında sırt diye bağrıyo sırt üstü yüzüyosnz duruma göre üstünü giy ya da yanıma gel diyor sonra yanına çağırdıysa hazırlık okican mı diyor filn snra kursa git altyapın olsun sonra zaman kalmaz diyor yolluyor bunlardan snra mülakata girceksiniz sıraya geçiyorsunuz kaptanlardan oluşan 2 kişinin önüne çıkıyosunuz başınız dik ve kesin cevaplar istiyolar niye seçtin diyolar kaçıncı tercih filn ana baba mesleği vs. sonra ilk baştaki kulubenin orada sonuçların açıklanmasını bekliyosunz orada ismi okuyup tmm geçmişsin diyor sonra gidiyorsunuz. buradan böyle düzenli gözüksede 50 kişi olunca grupta ve öğle arası filn girince arada ki işlemler çok uzuyor 3-4 saat sürüyor en az.
sağlık raporu işi ise şöyle olcak 1 gün önceden alın arayın hudutlar müdürlüğünü öğrenin hastaneleri filn 100 tlye aldm şifa tıp merkezinden (pendik) ben herşey dahil aç karnına gidin 2.katta heyet odasına çıkın diyin gemi adamı raporu alcam genel olcak diye önce renk körlüğüne bakcak snra odyometri testi kulaklık takıp sesi duyunca düğmeye basıyosn snra evrak veriyo heyet odasına gidiyosn göze gidiyosn renk körlüğü testi yapıyo bi daha sonra duvardan yazı okutuyo okuyamazsan ya da gözlük kullanıyosan aletle bakıyo oda rapor veriyo bi daha heyet odasına sonra yönlendiriliyosn en alt kata lab. a idrar istiyolar, kan alıyolar. saat veriyolar bu saatte al diye. sonra onlarda akciğer filmine yolluyolar seni çekiyolar hemen ordan da ekg ne bakıyolar 5 dk da sonra bitiyo işin burada 1-2 saat snra lab a gidiyosun alıyosn sonuçları heyet odasına gidiyosn sana evrağını veriyolar dahiliyeye gidiyosn doktor tansiyon ölçüyo rahatsızlık ameliyat filn oldun mu diye soruyo snra normalse raporunu onaylıyo. oradan hudutlar müdürğüne gitceksin onaylatmaya tüm evraklarını veriyosun fotoğrafını orada çekiliyosn ve cüzdan veriyolar sana onuda yan tarafta ki kendi doktorlarına imzalattıktan sonra her şey bitiyor. eğer önceden almak istemezseniz raporu mülakat günü okul bahçesinde hastaneden yardımcı olmak için gelenler oluyor hastaneye götürüyolar hudut müdürlüğüne götürüp okula geri bırakıyolar ama çok koşturdular size tavsiyem ya daha önceden alın kafanız rahat etsin ya da acele etmeyip mülakatı geçtikten sonra alın. eğer mülakatta olduda elendiniz onlar ösym ye faks çekiyolar tercih listene göre başka yere yerleştiriyolar. Sağlıcakla kalın.
sağlık raporu işi ise şöyle olcak 1 gün önceden alın arayın hudutlar müdürlüğünü öğrenin hastaneleri filn 100 tlye aldm şifa tıp merkezinden (pendik) ben herşey dahil aç karnına gidin 2.katta heyet odasına çıkın diyin gemi adamı raporu alcam genel olcak diye önce renk körlüğüne bakcak snra odyometri testi kulaklık takıp sesi duyunca düğmeye basıyosn snra evrak veriyo heyet odasına gidiyosn göze gidiyosn renk körlüğü testi yapıyo bi daha sonra duvardan yazı okutuyo okuyamazsan ya da gözlük kullanıyosan aletle bakıyo oda rapor veriyo bi daha heyet odasına sonra yönlendiriliyosn en alt kata lab. a idrar istiyolar, kan alıyolar. saat veriyolar bu saatte al diye. sonra onlarda akciğer filmine yolluyolar seni çekiyolar hemen ordan da ekg ne bakıyolar 5 dk da sonra bitiyo işin burada 1-2 saat snra lab a gidiyosun alıyosn sonuçları heyet odasına gidiyosn sana evrağını veriyolar dahiliyeye gidiyosn doktor tansiyon ölçüyo rahatsızlık ameliyat filn oldun mu diye soruyo snra normalse raporunu onaylıyo. oradan hudutlar müdürğüne gitceksin onaylatmaya tüm evraklarını veriyosun fotoğrafını orada çekiliyosn ve cüzdan veriyolar sana onuda yan tarafta ki kendi doktorlarına imzalattıktan sonra her şey bitiyor. eğer önceden almak istemezseniz raporu mülakat günü okul bahçesinde hastaneden yardımcı olmak için gelenler oluyor hastaneye götürüyolar hudut müdürlüğüne götürüp okula geri bırakıyolar ama çok koşturdular size tavsiyem ya daha önceden alın kafanız rahat etsin ya da acele etmeyip mülakatı geçtikten sonra alın. eğer mülakatta olduda elendiniz onlar ösym ye faks çekiyolar tercih listene göre başka yere yerleştiriyolar. Sağlıcakla kalın.