Panama Ehliyet Ve Goc

montevideo

Küpeşteci
Denizci
Benim 2 sorum olacak,Yardımcı olursanız sevinirim

GOC sınavı için,bu sene dahilinde 2.kez ek sınav yapma durumları olabilir mi acaba ??? Tahmini yada düşüncesi olan var mı

Bi de bu panamadan para karşılığı alınan Ehliyetler yada GOC felan,bunların yasa dışı bi durumu warmıdır
İlerde başımız derde girermi

Bence hiç yabancı ehliyetle uğraşma. Türk ehliyeti ile yüksel kafan rahat olsun. Benim zamanımda Gürcü ehliyeti moda idi ve çok da uygundu ayrıca imo'dan karşılığı da çıkıyordu. Bir maaş alsanız ehliyet+GOC parası çıkıyordu. Ben de okulun kazığını yediğim ve vardiya zabiti hakkı kazandığım zaman "ne yapayım ben bu ehliyeti" dedim ve gittim yabancı ehliyet aldım, Türk ehliyeti sınavlarına bir gün öncesi öylesine bir çalışıp girdim. Sonuçta Meteoroloji ve Seyirden çakmıştım. Daha sonra bir daha yabancı ehliyetin süresinin bitimine 1 sene kalana kadar girmedim, 2 seneyi doldurup yaktım dersleri. Hep dedikodular vardı sahte ehliyetler toplanıyormuş, kullanana para cezası veriliyormuş v.b. Başıma hiçbirşey gelmedi, gelebilirdi de ama asıl sorun sürekli istim üstünde olmak. 2.Kapt'lık yaptığım bir dönemde Antalya'da psc geçirirken evrak kontrolü sırasında aramızın iyi olduğu psco abi bana sordu "bunun için bir kurs gördün mü? Bununla ilgili sınava girdin mi?" diye. Ben de "yok abi benim liman cüzdanı ve stcw fotokopilerini ve parayı gönderdim aldım" deyince adam gülümseyip"yav kardeşim sakın böyle söyleme. kim sorarsa sorsun kurs gördüğünü ve sınava tabi tutulduğunu söyleyeceksin" dedi. Bu lisansı bitiş tarihi olan 2009 Mayıs'a kadar kullandım. 6 kontratımın 4'ünü 1.zabit olarak; 2'sini ise 2.zabit olarak attım. Evlilik durumum olduğundan riskli işlere girmeyi göze almayıp kendi ehliyetim ile yola devam etmeye karar verdim. Elbetteki daha sağlıklı oldu. Şimdiki aklım olsaydı hiç yabancı ehliyet işine bulaşmazdım. Çünkü arkadaşlarımın çoğu U.Y. 1.zabitliği bitirmek üzere ve hatta U.Y. Kaptanlık sınavına girenler de var. Ben ise 5 sene daha gerideyim. Hesabını, kitabını yaptığım zaman normal ehliyetimi alsaydım şu an Uzakyol Kaptan sınavlarına giriyor olacaktım veya Uzakyol 1.Zabit olarak son aylarım olacaktı. Fakat acı sonuç: Uzakyol Vardiya Zabitiyim. Üstelik hizmet süresi 1 yıl daha uzadı. Tek kârım ise meteoroloji sınavının kalkmış olması (Kaptanlık sınavına girene kadar). Benden bir arkadaş tavsiyesi, eğer vardiya zabiti veya vardiya makinisti (3000grt/3000kw) var ise bunları alıp yükseltmeye bakın. Sadece 2 yıl geride olacaksınız ki 2 yıl uzun bir süre değil. Eğer küçük tonajda çalışmak istemiyorsanız 4.lük yapmaya bakın (biraz zor bulunuyor). İngilizcenizi geliştirip IELTS ya da TOEFL ile yükseltme hakkınızı alın. Veya yabancı ehliyete harcayacağınız parayı TOEFL'ı geçmek için kullanın derim fakat IELTS tercihiniz olursa onda torpil yok sanırım ama daha rahat bir sınav. Karşılaştırma yaparsak; ben TOEFL'dan 60 aldıktan sonra IELTS tercihim oldu ve 6,5 alarak geçtim. Bidiğiniz üzere TOEFL 60 yetmiyor (72 isteniyor) artık fakat IELTS 4 yetiyor nasıl oluyorsa :)

Bir de sorunun sonunda başımız derde girer mi sorusuna istinaden, bir arkadaşımın/kardeşimin başına İsrail'de gelen olay. Gürcü ehliyeti ile çalışıyor fakat liseden yeni mezun. Gürcü ehliyeti de almak isterseniz seçenekler: U.Y. Kaptan, U.Y. 1.Zabit ve U.Y. Baş Makinist/Mühendis. Yani 2. veya 3.zabit/makinist yok. Bu arkadaşım İsrail'de PSC kontrolüne giriyor ve PSCO bu arkadaşımın yaşına ve elindeki ehliyete bakıp bu ehliyeti bu yaşta almasının imkansız olduğunu anlıyor ve ehliyetine el konuyor. Arkadaşım işinden olup uçak ile eve döndü. Şirket kalan parasını vermek istemedi. Sebep olarak da sahte ehliyet kullanarak kendilerini ve gemiyi mağdur ettiğini ileri sürmüşler. Halbuki kendileri de biliyor ama fırsat geçmiş ellerine. Mağduriyet ise evet bence mağdur olmuşlardır çünkü geminin kalkması için bu arkadaşımın yerine yeni bir adam göndermek zorunda kaldılar. Yine yabancı ehliyetli fakat yaşı daha büyük birini ;)

Not: 1.Zabitlik yapmaya alıştıktan ve uzun süre yaptıktan sonra 2. veya 3.zabitlik ne kadar zor oluyor anlatamam. Neyse ki alıştım artık, çok zaman geçti üzerinden.

sinanali arkadaşımızın dediğine katılıyorum fakat onun dedikleri 2009 senesinde olmuş.o senelerde vardiya zabiti şimdiki gibi değil. o zamanlar yine iş bulunabiliyordu piyasada bu kadar adam çok değildi.stajer olarak çalıştığım gemide 2.kaptan eskiden gemiciydi panama ehliyeti almış adam 2.kaptanlık yapıyor ve hiçte işsiz kalmadı bende vardiya zabiti ehliyeti var başvurmadığım yer kalmadı ama iş yok.o 2.kaptan ise artık gemi beğenmiyor böyle devam ederse bende yabancı ehliyet alacam çünkü şuan ki ehliyete maalesef iş bulmak çok zor.evet bende karşıydım yabancı ehliyete ama artık bir çok şirkette yabancı ehliyetle adam çalıştıranlar var...

murs23 haklısın son gemimde de altın gibi 4.çarkçımız 3000kw makina zabiti 2300 usd'ye çalışırken yabancı ehliyetli sadece 1 seferlik çalışabilmiş (Çanakkale-Cotonou(Benin) arası) 3.çarkçıya 3000 usd verilmesi ve bu adamın kovulduktan sonra da rahatça iş bulması bana da batmıştı (diş loktaytının dişçiler tarafından dişe sürüldüğünü zanneden bir çarkçıydı). Elbetteki işinin ehli olup maalesef yeterliliği düşük olanların alıp çalışmasına bir şey diyemem. Tavsiye etmem ama aldığı ehliyetin hakkını vererek çalışacaksa helal olsun. Yalnız ileriki dönemde pişmanlık duymamak için (benim gibi geride kalmanın pişmanlığı) yabancı ehliyet ile çalışırken Türk ehliyetine hizmet yazdırabilme şansı varsa eğer oluyorsa böyle bir şey mutlaka değerlendirin. Bir an önce Türk ehliyetini yükseltin derim. Evet bu ehliyetler ile iş bulmak daha zor ama ne yapıp edip yükseltmek gerek bir an önce.

sinanali arkadaşım tabbi ki dediklerine hak veriyorum ben fakat biz hizmet yapıp türk ehliyetimizi yükseltmek için gemi bulamıyoruz.yabancı ehliyetli adamların böyle bir sıkıntısı yok çok rahat iş bulabiliyorlar. 8-9 parça gemisi olan bir şirkette çalışıyordum akdenizde şirketin diğer gemisi ile denk geldik kaptanımız diğer geminin kaptanıyla konuşuyordu diğer gemiye şirket tarafından gönderilen 2.kaptanın mevki atmayı bir kaç gün önce öğrendiğini söylüyordu.hadi bunu da geçtik artık türk şirketleri gürcü azeri uyruklu vatandaşları zabit kaptan olarak gemilerine yolluyorlar bizde hizmet yapacaz ehliyetimizi yükseltecez diye gemi arıyoruz.bir çok şirkettin personel müdürü telefonumuza bile cevap vermiyor sekreter aracılığıyla ihtiyaç yok diye bildiriyor şimdi biz nasıl gemi bulalım ve nasıl ehliyetimizi yükseltelim elbette gönül isterki türk ehliyetle çalışalım ama imkan yok.

ben sadece GOC için sormuştum (Panama Gocu).... VARDİYA Zabitliği,ehliyetini felan aldım burdan...Yinede bilginiz için teşekkür ederim herkese

yabancı ehliyeti sokaktan geçen her adama verirlerse ne üdügü belirsiz adamlar ehliyet alırsa ve o ehliyetli adamın gemısındede çalısıyosan allaha emanetsin zaten piyasa allaha emanet gidiyor tabi her yabancı ehliyet alan için demiyorum bir örnek verirsem adamın ehliyet gemici iken 2, kaptanlık ehliyeti alıyor ki adam yük hesaplamasını bilmiyor bize kaptan anlatmıştı yükü overload ediyormuş farketmeseler sözün kısası değil stabilite hesabı bilmeyen matematik bilmeyen kaptanlarla dolu bence önüne geçilmesi lazım k bakmayın ama ben canımı ne üdüğü belirsiz kaptana yada zabite teslim edememem staja cıkcagım zaman

yabancı ehliyeti sokaktan geçen her adama verirlerse ne üdügü belirsiz adamlar ehliyet alırsa ve o ehliyetli adamın gemısındede çalısıyosan allaha emanetsin zaten piyasa allaha emanet gidiyor tabi her yabancı ehliyet alan için demiyorum bir örnek verirsem adamın ehliyet gemici iken 2, kaptanlık ehliyeti alıyor ki adam yük hesaplamasını bilmiyor bize kaptan anlatmıştı yükü overload ediyormuş farketmeseler sözün kısası değil stabilite hesabı bilmeyen matematik bilmeyen kaptanlarla dolu bence önüne geçilmesi lazım k bakmayın ama ben canımı ne üdüğü belirsiz kaptana yada zabite teslim edememem staja cıkcagım zaman

evet sende haklısın işini bilipte alan adama tabbi ki saygımız var. ama alan bir çok insanda çaresizlikten alıyor.elindeki ehliyetle iş bulması zor olunca mecbur yabancı ehliyet alıyor bu gidişle bunlardan biride ben olacağım...

ben sadece GOC için sormuştum (Panama Gocu).... VARDİYA Zabitliği,ehliyetini felan aldım burdan...Yinede bilginiz için teşekkür ederim herkese

bir şey daha söylemek isterim... bir arkadaşım gv. stajeri ehliyetine ukranyadan goc almıştı karadeniz limanlarında psc kontrolünde cocuktaki goc ukranyada ölmüş bir kaptanın goc ehliyeti olduğu ortaya çıkmıştı...bunlara kesinlikle dikkat et.

doğrudur bende öyle biliyorum.zaten işletmiyorsunuz şuana kadar psc kontrolunde sorun yaşayanı duymadım bu yönde fakat gideceğiniz şirket bunu kabul edermi orasını bilemiyorum...

Şirketin, personeli gayet kalifiye olduğunu bilmesi ve tutması gerekiyor. Aksi takdirde Panama GOC'uyla adamların karşısına çıkılırsa itimat etmezler diye düşünüyorum.

İşini bilen adamlar alsın para kazansın ona hiç kimse laf diyemez işini güzel yaptıktan sonra ama bundan bide iş bilmeyen adamlarda yararlanıyor bide dogruluk derecesi nekadar oda şüpheli bizim arkadaşın abisi 2 yıl calıştı 2. cı yılın sonunda her nolduysa psc bi yakalıyor bi bakıyorlar adam limana kayıtlı değil ozamanaın parasıyla bunu off ediyorlar 5000 dolar para cezası bi okadarda ehliyete verdiği para 2000 dolara yakın para yanıyor tabi işini bilen adam alsın saygım sonsuz ama biraz da araştırmak lazım gibime geliyor tabi yene zabit arkadaşlarım kaptan abilerim yada arkadaşlarım iyi bilir

arklar bu konu hakkında size bir yaşanmışlık anlatmak isterim bundan çok uzun değil tüm meslektaşlarımın bildiği gibi gürcü ehliyetleri veriliyordu herkez sağlam arayın hemen size goc ehliyeti dahil ocengoing master yolluyordular.
çalışmış olduğum gemide gemi 2. kaptanıda daha önceden bu ehliyeti alıp tonajlı bir gemide 2.kpt olarak görev yapıyor.Daha sonra bir gün gemi Rusya'ya sefere giderken sefer talimatı değişikliği ile gemi rotasını Gürcistanın bir limanına çeviriyor.Limana yanaşıyorlar liman oteritesi gemide kontrol filan gemiye teşrif ediyolar.Daha sonra gemiden ayrılıyorlar.Acenta yük başlamadan gemiye gelip kaptan'a durumu anlatıyor.2.kaptanı napın ne edin gemiden çekin bu gece ehliyeti sahte ve yarın işin rengi değişecek diyerekten uyarıyorlar kaptanımızda bişey olmaz 200-500 dolar neyse veririz düşüncesiyle gemiden yolluyor.sabah olduğunda harbormaster ve yanındaki polis arklar gemiye geliyolar ve 2.kaptanı soruyolar ve 2.Kaptanı alıp evrak hakkında bilgi için şubeye götürüyolar.Şubede yapılan incelemelerde evrağın küllem sahte olduğu anlaşılıyor.2.kaptanı Gürcistanda hapse atıyolar nöbetci mahkemede geldiğinde ne olursa olsun suçu kabul etmesini söylüyolar bu gelişmeler yaşanırken Gürcistan gibi bir ülkede Adliyenin işleme sisteminin yavaşlığından 2 hafta sonra duruşma görülüyor ve suç unsuru olduğu gibi kabulu görülüyor.Ve 5000 Dolar kefalet ile serbest bırakılıyor... Sınırı geçmesi için bir otobüse bindirilip yollanıyor. Demek istediğim birgün Panama Ehliyeti alırsınız olacağı vardır bir gün geminiz Panama Ya gider yada araştırmaya seven bi Ülkenin Limanına Uğrarsınız.Olmazz olmaz ama size denk gelir ehliyetiniz kata kulle çıkar.Dünyanın bir ucunda kalırsınız...
Akıl ve mantıklı aklı selim bir insan nın bir ehliyeti hiç bir kimseyi görmeden eline gelmesi nekadar sağlan olabileceği aşikardır.
Tc Anayasında Bunun karşılık gelen madde. Kısaca Yapılan işlem sonucu evrak sahteciliğine sonucu ilk seferde olması durumunda asli para cezası evrağı kullandınız gemide yakalandınız sahte evrak beyan edilmekten ceza otamatik hapis cezası ve sicil bozukluğudur.
............................

arklar bu konu hakkında size bir yaşanmışlık anlatmak isterim bundan çok uzun değil tüm meslektaşlarımın bildiği gibi gürcü ehliyetleri veriliyordu herkez sağlam arayın hemen size goc ehliyeti dahil ocengoing master yolluyordular.
çalışmış olduğum gemide gemi 2. kaptanıda daha önceden bu ehliyeti alıp tonajlı bir gemide 2.kpt olarak görev yapıyor.Daha sonra bir gün gemi Rusya'ya sefere giderken sefer talimatı değişikliği ile gemi rotasını Gürcistanın bir limanına çeviriyor.Limana yanaşıyorlar liman oteritesi gemide kontrol filan gemiye teşrif ediyolar.Daha sonra gemiden ayrılıyorlar.Acenta yük başlamadan gemiye gelip kaptan'a durumu anlatıyor.2.kaptanı napın ne edin gemiden çekin bu gece ehliyeti sahte ve yarın işin rengi değişecek diyerekten uyarıyorlar kaptanımızda bişey olmaz 200-500 dolar neyse veririz düşüncesiyle gemiden yolluyor.sabah olduğunda harbormaster ve yanındaki polis arklar gemiye geliyolar ve 2.kaptanı soruyolar ve 2.Kaptanı alıp evrak hakkında bilgi için şubeye götürüyolar.Şubede yapılan incelemelerde evrağın küllem sahte olduğu anlaşılıyor.2.kaptanı Gürcistanda hapse atıyolar nöbetci mahkemede geldiğinde ne olursa olsun suçu kabul etmesini söylüyolar bu gelişmeler yaşanırken Gürcistan gibi bir ülkede Adliyenin işleme sisteminin yavaşlığından 2 hafta sonra duruşma görülüyor ve suç unsuru olduğu gibi kabulu görülüyor.Ve 5000 Dolar kefalet ile serbest bırakılıyor... Sınırı geçmesi için bir otobüse bindirilip yollanıyor. Demek istediğim birgün Panama Ehliyeti alırsınız olacağı vardır bir gün geminiz Panama Ya gider yada araştırmaya seven bi Ülkenin Limanına Uğrarsınız.Olmazz olmaz ama size denk gelir ehliyetiniz kata kulle çıkar.Dünyanın bir ucunda kalırsınız...
Akıl ve mantıklı aklı selim bir insan nın bir ehliyeti hiç bir kimseyi görmeden eline gelmesi nekadar sağlan olabileceği aşikardır.
Tc Anayasında Bunun karşılık gelen madde. Kısaca Yapılan işlem sonucu evrak sahteciliğine sonucu ilk seferde olması durumunda asli para cezası evrağı kullandınız gemide yakalandınız sahte evrak beyan edilmekten ceza otamatik hapis cezası ve sicil bozukluğudur.
............................

yazdığın şeyler olmayacak şeyler değil herşey mümkündür zaten çevremden duyduğuma göre artık gürcistan ehliyetleri verilmiyor yapan yerde sahtesini yapıyor aynı şekil ukranyada öyle...çaresizlik insanı yabancı ehliyete yöneltiyor türk ehliyetini alıpta evde oturacağımıza yabancı ehliyetle bari çalışalım düşüncesi içindeyiz...şirketler yabancı ehliyetle herkesi gemiye yollamasa belki böyle bir düşüncemiz olmazdı...

Geri