Para ile Alınan Yabancı Ülke Ehliyetleri

gökhanbozkurt

Küpeşteci
Denizci
Bu soruyu hazırlığı bitirmiş bir güverte öğrencisi olarak soruyorum yani daha fazla bilgim yok şu an yadırgamayın :) Bazı yerlerde okudum şu kadar paraya türk ehliyetinizi şu ehliyete cevrilir gibi şeyler yazıyor örneğin gürcü ehliyeti veya panama ehliyeti. türk ehliyeti ne durumda ne seviyede dünyada veya bu panama ehliyeti ne seviyede denizcilikte bizim ehliyetimizi yükseltme nasıl bir sınava tabi tutularak oluyor :) bu sorularımı cevaplarsanız sevinirim .

Simsarlar orada burada gerçeğe yatkın olarak ehliyet bastırıyor veya,
Çeşitli kanallar vasıtasıyla sahte belgeler düzenletip ilgili ülkenin yetkili mercilerine sahte kayıtlar oluşturarak ehliyet düzenletmektedirler.

Bir çok ülkede kara listeye girmeye başlamaları ve limanlarda, endorsment çıkarma problemleri gibi birçok konuda sorun oluşmaktadır.

Türk yeterliliğe dönüştürme işlemi ise çok farklı bir husus.
İlgili ülkede ilgili eğitimleri aldığını transcriptle ve Orada o süre boyunca okuduğunu belgelemen gerekir.

Okuduğun yurt dışı kurumunun türkiye tarafından anlaşmalarla atanmış diploma
karşılığı olarak Türkiye'deki bir okuldan diploma denkliği çıkartıp aynı belgelerle sıfır ehliyet çıkartır gibi çıkartman gerekir.

Bunu yapan birine henüz rastlamadım fakat diplomasinin %100 Kurallara bağlı olarak yürütüldüğü bir ülkede yaşamıyoruz, açıkcası ağabeysi bilmem nerede görev yapanlar bilmem ne yeterliliğini aldığını gözle görmesek de hep duyuyoruz.

Ayrıca hitap tarzına özen gösterilmesini rica ederim, İyi Çalışmalar

Teşekkür ederim cevap icin. hitap şeklimin değişmesi gördüğünüz üzere zamanla:) cvap almadıkca değişti:) değişmeseydi bence o konu silinip gidecekti ve unutulacaktı

Yok hayır yanlış anlamışsınız,
Zamanımız oldukça cevaplıyoruz soruları, bir çok işi aynı anda yürütmek zor oluyor.
Sorulan sorular cevaplanmaya değer ise silinmez, ki cevaplamaya gerek duyup cevapladık tabiki.

Cevaplanmayan sorularda bilin ki cevapları sitede oldugundan cevaplanmamış ve silinmiştir.

Soru arşivlerini, aynı sorunun cevabını arayan diğer arkadaşlarımız için arşivliyoruz, silmiyoruz.

Geri