Pasaport'u Elden Almak ?

• Konuyu açan Konuyu açan member
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi

member

Küpeşteci
Denizci
S.a Arkadaslar. Pasaportu Ankaradan elden almak için nereye basvuruyoruz yada nasıl bir presedür izliyoruz. Hac zamanına denk geldim. Yardimlariniz icin Simdiden tskrler. İyi günler :)

Elden alındığını zannetmiyorum, adresine teslim postayla gönderiliyor :)
Yapabilirsen nasıl yaptığını belirt, bir çığır açmış olursun :)

Nedense butun çığırlar bana denk geliyor :)) Ankaradan elden alabiliniyor diye biliyorum. Fakat hangi mercilere başvuruldugunu bulamadim netten. Nufus Mudürlugu gibi yerler falan Cıktı ama kafama pek yatmadi birde buradaki abilerimizden bir sorayim demiştim. Umuyorum ki bir bilen çıkacaktir ;)

arkadasım elden alabiliyorsun ama pasaportların basıldıgı yer gölbaşında dağın başında araba sart nasıl aldıgın konusuna gelince orada hemen yan tarafta postane war basılan pasaprtlar her 15 dakikada yada 30 dk da bir postaneye geliyor oradan da adreslere postalanıyor o yuzden başwurunu sabah yaparsan saat 16:00 gibi gidip oradan hemen alabilirsin ben aldım....

bide aklıma gelmişken bunun herhangi bi yere baswurmana gerek yok...gidiyorsun emniyet müd.ankarada oradan başwuracaksan ...akköprüde orada yapyorsun başwurunu sen başwurunu yaptıktan sonra imza işleri war ordaki şube mud fln imzalıyor onun ardından hemen basılıyor pasaportun..we hemen dışarı çıkıp gölbaşı istikametine giden minibuse biniyorsun orada iniyorsun indiğin yerde bi tane polis merkezi war soruyorsun pasaport şube nerede diye ben oradaki ptt ye gitmek istiyorum diyorsun oda sana buradan oraya yürüyerek gitmek imkansız 8-10 km fln diyor ki doğru neyse sen yolun başına geçiyorsun illa bi araba çıkıyor o arabada genelde polis arabası el kaldır alır seni yukarı götürür..sorun olmaz yani...we sonuç olarak aynı gün pasaportun elinde oluyor...ama tüm gün neredeyse berabat oluyor ve beklemekten tükeniyorsun...

Ankara/ Gölbaşı'da pasaportlar çıkıyor. Eger gidebilme imkanın varsa 1 günde orada elden alabilirsin. Cevremden biri o şekilde 1 günde cıkarmıştı pasaportunu.

Çok Tesekkurler abilerim duymak istediqim sihirli kelimeler bunlardi.. dediqiniz gibi gölbasını falan diye duymustum ama turkiyedeki işleyiş sistemini biliyorsunuz.. bir a4 kagıdı almak icin dokuz köy dolandiriyorlar. ilgi we alakanizdan ötürü çok tsk ederim. :)

Geri