Piri Reis Hakkında? Önemli!

hurans

Denizci
Denizci
Merhaba,
İnternette yaptığım araştırmalara göre Prü mezunları çok sevilmiyormuş bunun sebebi nedir? Çoğu insan İtü'nün lider olduğunu söylüyor. Tercihlerde Prü yazılır mı?
Teşekkürler..

İtü denizcilik kendini ayrı ırk olarak görüyorlar.sanırsın mezunu amiral olarak mezun oluyor.için rahat bir şekilde yaz piri reis üniversitesini ve diğer denizcilik fakültelerini... kendini ingilizceden başlayarak ilk sınıftan itabaren geliştir.

Insanin her yaptigi iste kendini gelistirmeye calismali vede gelistirmeli bence, tabiki soran olur nerden mezunsun diye fakat gunun sonunda sana bakarlar, kendini ne kadar astin diye:)

Gemide bir süre çalıştıktan sonra okulun önemli olmadığını,aynı yolun yolcusu aynı geminin tayfaları olduğunuzu anlarsınız.Burslu kazanabiliyorsan daha iyi olur tabiki.Ancak herhangi bir devlet üniye puanım yetseydi oraya giderdim.Bir diğer konu ise Piri Reis Üniversitesinde İngilizceni sağlam alıyorsun ve meslekte karşılaşıp duyacağın veya kitaplarda orda burda göreceğin kelimelere yabancı kalmıyorsun.Bunun haricinde birkaçtane hocadan mesleki konularda gerçekten yararlı bilgiler öğrenebilirsin.Yaptığı atılımlarla yeniliklerle sürekli bir hedefi olan bir üniversite misyonu var.Örneğin ne alaka diceksin ama alacağın bilgisayar dersinde MIT gibi dünyada sayılı üniversitenin verdiği programlama dersini alacaksın.Demek istediğim stabil değil dinamik yapısı var üniversitenin.Hergeçen gün gelişiyor.

prü sevilmemesinin tek sebebi örf adet bilmemeleridir.evet eğitim kalitesi bakımından dokuz eylül-itü-prü- hemen hemen aynıdır.ama örf adet öğreten itü ve dokuz eylül olsa gerek.gemiye stajyer olarak gittiğinde zabitlerin ve süvari beyin senden istediği temel şey örf adet olur genelde.

gemide okulculuk yaparsan sana ilk limanda "bay bay" derler. ayrıca ne deu yada itü, size tam anlamıyla ingilizce eğitim "veremez". sen yine aklına yatanı yap derim.

eskidenmiş onlar.. çok değil max 5 sene sonrasında çok daha ileri düzeylerde olacak bir üniversite.. eğitim kalitesi hocalarının kalitesi tartışılmaz... nereye gidersen git hocaların verdiği kadar alırsın değil almak istediğin kadar alırsın .. PRÜ de sana birçok şey katacaktır..

Geri