Polis Vizesi Nereden yapılır?

berkaydogan

Küpeşteci
Denizci
Arkadaşlar merhaba,

Gemiadamı cüzdanımı 2013 Haziranda değiştirdim ve 31.12.2016 ya kadar da polis vizesi alıdm. Bu sene temel sertifikalarım bittiğinden ve yeni gelen zorunlu sertifikaları işletmek durumunda olduğumdan cüzdanda yer kalmadı. Mecbur yeniden cüzdan çıkarttırdım. Sicil limanım Sürmene, ikamet ettiğim yer Bandırma. Cüzdan yeniletme başvurusunu artık istediğimiz liman başkanlığından yapabildiğimiz içinnbaşvuruyu Bandırmadan yaptım. Eski bilgilere göre Polis vizesi sadece bağlı olduğumuz liman başkanlığının bulunduğu bölgedeki emniyet müdürlüğünden yapılıyordu, bu durum hala böyle mi yoksa istediğim veya ikamet ettiğim bölgenin emniyet müdürlüğünden yaptırabilme imkanı başladı mı? Ayrıca ben zaten 2016 ya kadar geçerli vize almıştım. Herhangi bir emniyet müdürlüğü bana direk 2016 yılına kadar olan vizemi evrak vs istemeden cüzdanai işleme gibi bir imkanı olabilir mi?

Şöyle bir cevap geldi.

Yetkili herhangi bir emniyetten yaptırabilirsiniz..

-----Original
Subject: Polis vizesi

İyi günler,

Gemiadamı liman cüzdanına polis vizesi almak için bağlı olduğumuz liman başkanlığının bulunduğu bölgedeki emniyet müdürlüğüne başvurma zorunluluğumuz devam etmekte midir yoksa yetkili herhangi bir emniyet müdürlüğünde bu işlemi gerçekleştirebilir miyiz?

Teşekkürler, iyi çalışmalar.

Şöyle bir cevap geldi.

Yetkili herhangi bir emniyetten yaptırabilirsiniz..

-----Original
Subject: Polis vizesi

İyi günler,

Gemiadamı liman cüzdanına polis vizesi almak için bağlı olduğumuz liman başkanlığının bulunduğu bölgedeki emniyet müdürlüğüne başvurma zorunluluğumuz devam etmekte midir yoksa yetkili herhangi bir emniyet müdürlüğünde bu işlemi gerçekleştirebilir miyiz?

Teşekkürler, iyi çalışmalar.

Nereye sordunuz. İstanbul Liman Başkanlığına mı.?

Sicil Limanı İstanbul.
İzmir'de oturuyorum.
İzmir il emniyet müdürlüğü pasaport şubesine gittim.Yapmadılar.
Sicil limanı neredeyse orada yaptırmanız gerekiyor. O şehirde ikamet etmeniz farketmiyor.

Sonuç.Sicil limanı neredeyde polis vizesi orada yaptırılıyor.

forumda yakın zamanda yaptıranlar var da o yüzden şaşırdım
size yoğunluktan dolayı böyle birşey söylemiş olabilirler mi ?
bende yakın bir zamanda yaptıracağım polisin keyfine göreyse vize için başka şehire gidiceğiz
ama uygarız chipli pasaport kullanıyoruz:)

İzmir'de Yoğunluk falan yok.Sadece sicili İzmir Limanı olanların vize işlemini yapıyorlar.Sicil başka şehirde ise o şehirde yapılıyor.

Geri