Rapor Eden: Samil

DF Store

Küpeşteci
DFS Satış Sorumlusu
Samil bir mesajı rapor etti.

Sebep:
Selamlar, bu konu hakkında seneler evvel bir yorum yapmışım. Kızgınlık nedeni ile bir anlık hararetle yazılan çokta şık olmayan etik olmayan bir yazı kaleme almışım. Yorumun sahibi olarak sizden ricam yazının kaldırılması. Eğer benim yapmam gerekiyorsa nasıl kaldırılacağı konusunda yardımlarınızı talep ediyorum. Saygılar.

Bulunduğu Forum: Denizcilik Şirketleri
Görevli Moderatorler: Kaptan Sakin TÜRK

Mesajı Gönderen: Samil
Orjinal İçerik:
Mrb arkadaslar, 1 ay önce polaris denizcilikte vardiya zabiti / 4.kaptan olarak Letoon adlı gemilerine atandım.Görüşmeye çağırdıklarında personel müdürü ile görüşmeden önce forumda araştırdım bu firmayı.Yorumlar gayet iyi hatta Kpt. Levent AKSON gibi bir armatör daha olduğunu düşünmüyorum.Gittim görüştüm ben gemiye 2 ay içersinde çıkan DÖRDÜNCÜ 4.Kaptandım. Sordum dertleri neydi,sorun gemidemi zabitlerdemi? Personel müdürü biri hakkında sadece Tally tutmayacagını bildirdigini ve indigini söledi.Ve şöyle devam etti zabit Tali Tutmazmış !! Bende Tabiki zabit tali tutmaz dedim, neden ne zabite tutturmanızın diye sordum, 2.Kaptanın personele güvenmemesinden dolayıymış.Personele güvenmiyorsan niçin indirmiyorsun buda işin ayrı tarafı.Nese konuyu uzatmıyayım; askerlik dolayısıyla (Gemi Liberya Bayrak Bilgilerinize) kabul etmek zorunda kaldım.Eee tabiki talide tutarız dedim.. gemiye bir cıktım binkez inmek istedim... Ama dedim ya askerlik sorunu ! inan arkadas benim dördüncü 4.kaptan oldugumu söyledi,kendisi 2 ay icersindeki üçüncü 4.kaptan ondan öncesi 1 günlük ondan öncesi 1 haftalık.Bu arkadaş 30 günlük
smile.gif
nese devir teslim prosedür halledildi artık letoon gemisi dördüncü kaptanı benim. limanda tali tutmaya aynı zamanda 6 saat vardiya kesmeye basladım. 3. ve stajer ile.hem yük sayımı takibi hemde lımbar agızı güvenlik kontrolü
smile.gif
komik dimi fiyat ise 2500 usd hersey icinde !! gemiciler ne yapıyor? Gariplerim ne yapsın limanda raspa,boya temizlik v.s nerde bos is var yükleniyorlar.Şoke oldum... Kaptan yanlıs olmasın (yaklaşık) 16 senedir, 2.kaptan YUSUF MİRİOĞLU (8 sene üçüncülük yaptım diyerek bu etkafalığı ile övünen bir zabit) 11 senedir, Baş müh. 10 küsür senedir bu firmadalar ve bu yılların %90'nın da bu gemide hizmet yapmışlar.Kapris hat safhada (ki askerliklerini yabancı bayrak yapanlardan ve bunun icin gelenleri ezenlerden !!! kendileri cok ezilmiş sanırım !!) selam vermemek,Allah'ın selamını k/ü vardiya değişiminde almamak, surada bakmamak bunların özellikleri olmuş! Nasıl olsa yıllardır burdayım istedigimi gönderir istedigimi silerim diyen zihniyet ! Gemiyi benden daha iyi bilen tanıyan yok hesabı davranan kişilikler! Hepsine eyvallah dedik devam dedik, vardiya sonrası izinlerde dışarı çıkışı yasaklamak, güvertede 4.kaptan olmama ragmen k/ü'tü vardiyası sonrası mesai sonuna kadar (17:00) babadalyaları raspalamak,yıkamak,boyamak v.s yapmak. Bunlarada eyv dedim.Askerlik sıkıntısı var cünkü! Cünkü babam yakın zamanda Vefat etti ve 2 kardeşime ben bakıyorum !!! Askere gitsem gelir yok !!! yapıcak bişide yok GEBE kalmaktan baska!!! nese bunlarada eyv dedik devam ettik, 38 derece sıcagın altında raspaya devam ediyoruz bizim üst makamlar o sırada ne yapıyor gemiye alınan portatif havuzu kurduruyorlar yagcı ve stajere içine dolduruyorlar suyu, bi yandanda aşçı 3 çayını bile demlemek yerine bunlara KALAMAR,KARİDES,SOMON balığı hazırlıyor.Biz raspaya devam durmak yok!! Süvari,2.Kpt. ve Baş. Müh. deniz sortlarını giyiyorlar havuza giriyorlar 4.kaptandan Can simidi istiyorlar stajerde cansimidinin üstine tepsi getiriyor ve yüzer masa hazırlanıyor.Vardiya 3. Kaptan gemi seyirde gemiciler ve 4.kaptan güvertede raspada kreyn v.b !!! Aşçı getiriyor malzemeleri beyfendiler,bizden personelden utanmadan emek terleri akarken raspa yaparken gözlerimiz önünde keyif çatıp güneşlenip kalamar bira yapıyorlar. İNSANIN SABRI VARDIR FAKAT İNANIN SABIR KADAR NEFSİ DE VARDIR İNSAN NEFSİNE YENİK DÜŞER VE BÖYLE BİR OLAYDA HATA YAPAR!!! YA SABIR DEDİK SUSTUK !!!! biz MERCİMEK yedik !!! insafsızlar !!! Armatör bir gram çalmaz kumanyadan Nutellasından,kalamarına,karidesine,somon balıgına gönderir ama beyfendiler keyif yapar!!! nese işe güce devam KÖPEK gibi çalıştım her gelen inicem diye boşlamış Safety berbat temizlik berbat !!! Hepsini fotografladım her yaptıgımı insanlıktan cıktım, CIKTIK !!! yine yaranamadık köpek yerine koyulduk.Onlar mangal yaptı kırlangıcta biz yine asagıda Kapuska yedik!!! 3 dilekçe verdim inmek için bana söyledikleri çalışmandan memnunuz konusarak halledebiliriz !!! neyi hallettiler yine aynı ne sirkete haber verdiler nede dilekçemi okuma saygısı gösterdiler!! enson köprü üstünde iş yaparken Bas. Müh ve Süvari nin konusmalarına sahit oldum benim köprü üstünde oldugumdan habersiz aralarında su konuşmalar geçti ÇARKCI BAŞI : SÜVARİ BEY HAVUZ KEYFİ FOTOLARINI FACEBOOK'A ATTIM " DEDİ, SÜVARİ BEY " NE YAPTIN ALLİ BEY SEN ! YA LEVENT AKSON GÖRÜRSE FOTOLARI,MİLLET RASPA YAPARKEN BİZ KEYİF YAPIYORUZ,LEVEN AKSON BİZA KEYFİ DE HAVUZUDA GÖSTERİR OZAMAN" DEDİ. Ç.B İSE " YOK SÜVARİ BEY SADECE EŞLERİMİZ GÖRÜYOR MERAK ETMEYİN " DEDİ. ondan sonra bende ipler koptu YAZIK böyle adamlara yazık !!! Ki düşünün Maaşlar ayın 30 unda yatırılıyor ! allah razı olsun Levent Aksondan.. Ama gemileri artık kadrolu olmuş Hepsi Mersin spor İskenderun spor ! kim var toplamışlar yandaşlarını !! tekrar inme istegimi dile getirdim 44.günüm yine adam yerine koyup sirkete iletmediler.. vardiyalar 12 şer saate cıktı !! Ögle arası (12:00 - 13:00) dinlenme saatinde kamaraya lavobo icin gittigimde 2.kaptan kamara önünde bitiyor ve isin yokmu senin diye azarlıyor !! Kendimi savundugumda Süvari bey böle istiyor diyor !!! bende ne sabır kaldı ne askerlik ne aile ne para derdi !! Şirketi arasam kim inanır bir kıçıkırık 4.kaptana!!! şikayet kitabımda yok !!! Ayıptır kaptan 2.kaptan şikayet etmek !! EEE dilekçemde gönderilmiyor nasıl olsa EŞEK gibi calısan var kim bırakır diger zabitler bırakmış kaçmış !!! demek tek yol buymuş en sonuında 3.kaptan ve ben iskenderun limanına yanaşmamıza müteakip valizlerimizi toplayıp sesizce ayrıldık gemiden!!! bunlara o gerekliydi!! Personel müdürünü aradım cevap vermedi daha sonra döndü ve dediki sabahın 8 inde kimsin ki personel müdürünü arıyorsun dedi... azarladı bende ben gemiden ayrıldım diyince tutuştu ve dediki biz böylemi anlaşmıştık seninle bende cevap olarak EVT BÖYLE ANLAŞMAMIŞTIK !!! diye cevap verdim. Şirkete gittim amacım armatör bey ile görüşmekti tabi yapamadım, personel müdürüne bilgisayarımdaki kayıtları gemideki hataları yaptıklarımı resimleri gösterdim anlattım !!! 12 senedir role kartlarının yanlıs oldugunu yangın alarmının 3 kısa olarak belirtildigini safety & fire planın tamamen yanlıs oldugunu kamara eksikleri oldugunu planda belirtilmedigini tüplerin eksik oldugunu v.s herseyi anlattım !! ki planın baskıya gitmesinin gerektigini baskı öncesi GL 'in (Germany Lyd) onaylaması gerektigini (bazı port statler istemekte) anlatıım.Gemideki olayları tek tek anlattım dilekçelerimi gösterdim havuz keyiflerini anlattım ve dedim ki BÖLE ANLAŞMAMIŞTIK!! 15 günlük maaşımı yatırdı saolsun! fakat endorsement'ıma el koydu 500 usd istedi!!! Beyfendi bide tehtid ediyor sizi tüm firmalara ileticem yaptıgınızı v.s iş bulamıcaksınız !! gülünç sen de kim oluyorsun be adam gücün ne bilgin ne çalışan adama iş var her zaman !!! Lütfen bu mesajı paylaşın beyler okutun emek verdim yazdım.. Paylaşınki insanlar ögrensin piyasada kimler var !!! Teşekkür ederim ayırdıgız vakite !!! isteyene inanmayana resimleri upload ederim!! saygılarımla!!

Geri