Rasat Nasıl Yapılır ?

Meto343

Küpeşteci
Denizci
Merhaba performans ödevimizin konusu rasat nasıl yapılır ve bunun hakkında internette çok dağınık bilgiler var. Rasadın nasıl yapıldığını açıklayacak olursanız çok sevinirim. Teşekkürler.

güneş ve ay, sextant ile ufka indirilerek sextant derecesi matematiksel formüllerde kullanılarak sonuca ulaşılır. ancak yıldızlarda ve gezegenlerde durum farklı mı bilemiyorum. gökyüzüne bakıldığında milyar tane yıldız var, bunlardan hangisi Pollux hangisi Deneb vs. kestirmesi zor bana göre

güneş ve ay, sextant ile ufka indirilerek sextant derecesi matematiksel formüllerde kullanılarak sonuca ulaşılır. ancak yıldızlarda ve gezegenlerde durum farklı mı bilemiyorum. gökyüzüne bakıldığında milyar tane yıldız var, bunlardan hangisi Pollux hangisi Deneb vs. kestirmesi zor bana göre
Bunun için yıldız haritaları kullanılabilir, daha güzeli hafif yunan mitolojisi okuyarak çok kısa sürede gökyüzündeki tüm yıldızları öğrebilirsiniz.
Teknolojik olarak ise GPS ile çalışan Android ve apple da skyview tarzı uygulamalar var.GPS nizi açıyorsunuz.Telefonu gökyüzüne tutuyosunuz. Yıldızları şekilleri ile beraber gösteriyor.
Benzer bir bilgisayar programı da Stellarium. Mevkii nizi girersiniz. Gökyüzünde hangi yıldız ve gezegenler olduğunu detaylı bir şekilde mitolojik şekilleriyle görebilirsiniz.

Merhaba performans ödevimizin konusu rasat nasıl yapılır ve bunun hakkında internette çok dağınık bilgiler var. Rasadın nasıl yapıldığını açıklayacak olursanız çok sevinirim. Teşekkürler.

http://www.megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller/Göksel Seyir.pdf
burada baya bir bilgi mevcut fakat sorduğun soru çok geniş.
Sabah ve akşam rasat zamanını mı hesaplamayı soruyorsun yoksa genel olarak sextant ile rasat yapılması ve buradan fix mevkii bulunmasını mı? Genel olan 2. şık üniversitelerde 1 dönemlik ders konusu.

Geri