RENK KÖRLÜĞÜ

colorblind

Küpeşteci
Denizci
Ben bu sene İTÜ-DF'yi kazandım lakin renk körlüğü yüzünden raporu alamadığım için kayıt yaptıramadım... Şimdi ishihara testini ezberleyip geçmeyi raporu alırsam seneye tekrar bu üniversiteyi yazıp okumak niyetindeyim...

Sarı ile Yeşil
Sarı ile Kırmızı rengi karıştırıyorum (Bunlarıda tonlar birbirine çok yakın olduğu zaman karışıyor)

Denizde kullanılan seyir fenerlerine baktığımız zaman Sarı sadece yedekleme feneri olarak geçiyor...
Daha çok Kırmızı ve Yeşil Borda Fenerleri ile Beyaz Silyon Fenerleri önemli bunların hiçbirini kesinlikle karıştırmıyorum...

Denizde sorun yaşar mıyım? Benim durumumda olan var mı? Ayrıca gemiye giderken kromojen lens kullanmayı planlıyorum kullanan var mı? Yada başka tavsiyeleriniz varsa yardımlarınızı bekliyorum...

Öncelikle geçmiş olsun.Kromojen lensler ile yapılan düzeltme kabul edilmiyor diye biliyorum fakat engel derecesinin sadece sarı ve yeşil renkte olduğunu söylemişsin bu sorunu anomaloskop testi yaptırıp sonuç iyi olursa raporu onaylatabilirsin.Bu arada Seyir fenerlerinin önemli olduğu kadar yedekleme fenerleride aynı derecede ònemlidir yedek fenerini bir anlık karıştırıp yanlış manevra yapman veya yapmaman geri dönüşü olmayan sonuçlara sebebiyet verebilir bu şekilde düşünmemeni öneririm.Umarım sağlık raporunu sorunsuz şekilde alırsın.

Öncelikle geçmiş olsun.Kromojen lensler ile yapılan düzeltme kabul edilmiyor diye biliyorum fakat engel derecesinin sadece sarı ve yeşil renkte olduğunu söylemişsin bu sorunu anomaloskop testi yaptırıp sonuç iyi olursa raporu onaylatabilirsin.Bu arada Seyir fenerlerinin önemli olduğu kadar yedekleme fenerleride aynı derecede ònemlidir yedek fenerini bir anlık karıştırıp yanlış manevra yapman veya yapmaman geri dönüşü olmayan sonuçlara sebebiyet verebilir bu şekilde düşünmemeni öneririm.Umarım sağlık raporunu sorunsuz şekilde alırsın.

Kesinlikle haklısın ben raporu aldım sayılır lensi gemide can güvenliğini tehlikeye atmamak adına kullanmak niyetindeyim fakat bunun kararını vermek çok zor, böyle bir yol izleyen birisi ile konuşsam bu kararı daha rahat alırım diye düşünüyorum... Tavsiyelerin ve iyi dileklerin için ayrıca teşekkür ederim...

Geri