Renk Körlüğü

Oğuz06

Küpeşteci
Denizci
Slm ben bu yil oss ye hazirlaniyorum kaptan olmak istiyorum ins bu yil itu denizcilik fak. kazanacagim olmazsa katu yada 9 eyluluyazarim benim sorum goz muaynesi hakkinda olacakti renk korlugu en onemli faktörmüs galiba onun haricinde bir sıkınti oluyormu ? İsahura testlerini kendim internetten yaptim ama bazi resimlerde sorunla karsilasiyorum galiba hayatimda hep istedigim meslegi bunun yuzunden kaybetmek zorunda kalacagim diyede cok korkuyorum :(

Slm ben bu yil oss ye hazirlaniyorum kaptan olmak istiyorum ins bu yil itu denizcilik fak. kazanacagim olmazsa katu yada 9 eyluluyazarim benim sorum goz muaynesi hakkinda olacakti renk korlugu en onemli faktörmüs galiba onun haricinde bir sıkınti oluyormu ? İsahura testlerini kendim internetten yaptim ama bazi resimlerde sorunla karsilasiyorum galiba hayatimda hep istedigim meslegi bunun yuzunden kaybetmek zorunda kalacagim diyede cok korkuyorum :(
ben de bu sene sınava giricem.aynı sorun var. miyoplar gözlükle rapor alabiliyor ama renk körleri alamıyor nedense.ocakta yeni yönerge çıkıcak galiba.belki bu konuda düzenleme yaparlar...

ocaktaki yeni yönerge bunu kapsamamaktadır. renk körlüğü seyir güvenliğini tehlikeye attığı için önemli bir risktir. renk körlüğü netteki karısık görüntüler yerine doktor muayenesi sonucu netleştirilen birseydir. insanlar nete bakarak kendine kanser teshisi koyanlar var canını hiç sıkma doktor kontrolunde sorunu cözeblirsin

selamlar ben ömür.ben renk körüyüm.makina lostromosu olacağım ve tayfa sınavına girmem gerekli.renk körü olmam makina tayfası olmamı veya makina lostromusu olmama bir engel teşkil eder mi.teşekkürler.

denetimlerin sıkı olmadığı yerlerde sağlık raporunu alarak denizde çalışan çok insan gördüm. tehlikeli mi evet, ama vardiyasında uyuyan adamın olduğu yerde bunun tehlikesi nedir ki?

Geri