Roc Ehliyeti

akfirat2001

Küpeşteci
GOLD Denizci
slm geçen sene şubat dönemimde kursa gidip roc sınavına hak kazandım ama sınavda başarısız oldum şu anda herkes başka başka bilgilere sahip benim yat kaptanı yeterliliğim ve kmt belgem var acaba yat kaptanlarınada sınavsız roc hakkı varmı biliyorum bayağı aykırı bir sistem ama fırsat varsa yararlanmak isterim birde şu varki kursunu gördüğümüz çihazlar teknemizde mevcut değil elimde roc belgem olsa ne olacak teknede cihaz yok bildiğimiz whf mevcut bilgi verirseniz sevinirim iyiçalışmalar

Güverte zabitlerini kapsaması yat sınıfınıda kapsayacağı manasına gelirmi emin değilim,kapsayacağını sanmıyorum.Bu konuda bahsi geçen genelgemi,yönergemi artık tam ismi ne ise,onu okumak lazım yahut liman başkanlığındaki yetkili ve tabi yetkili olmasının dışında BİLGİLİ kişiye müracaat etmek lazım.

GMDSS Tahditli Telsiz Operatörü(ROC) Yeterlikleri uygulama talimatı imiş.

https://atlantis.denizcilik.gov.tr/imo/dosyam/Dokumanlar/2013_246.pdf

Bu talimatta,yönetmeliklerdeki müfredat kapsamından ve gereklerinden bahsediliyor,inceleyecek vaktim yok lakin 31.07.2013 tarih ve 24832 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Gemiadamları Yönetmeliği.04.06.2004 tarih ve 25482 sayılı Telsiz Operatör Yeterlikleri ve Sınav Yönetmeliğindeki işaret edilen bölümler okunarak yat sınıfının eğitim müfredatı kapsamında bu talimata uyumluluğu anlaşılabilir!Biraz uzun bir yol ama kesin çözüm ;)

Geri