ROC sertifikası almak isteyen adayların toplam 64 saatlik, 8 gün süren bir kurs görmeleri ve GASM tarafından düzenlenen sınavda başarılı olmaları gerekecek. Sınav sadece yazılı olarak uygulanıp, sözlü / uygulamalı bölümü bulunmayacak. GMDSS Sınavları Online Sınav Sistemi ile GerçekleştirilecekROC sınavları da tıpkı GOC sınavları gibi GMDSS Sınavları kapsamında değerlendirilerek senede sadece üç defa gerçekleştiriliyor. S.T.C.W. 2010′un ilgili maddesinin yürürlüğe girmesi ile birlikte denizcilik sektöründe ciddi bir ROC sertifikalı zabit açığı yaşanacağı tahmin ediliyor. Bu sebeple Haziran 2012‘den itibaren GMDSS Sınavları‘nın da yeterlilik sınavları gibi Gemiadamları Online Sınav Sistemi (GOSS)’ne geçirilmesi planlanıyor. Kesin bilgi olmamakla birlikte, dileyen kişinin randevu alarak istediği zamanda sınava girebilmesi imkanı doğacağına kesin gözü ile bakılıyor.
GOC sınavında mülakat vardı hatta geçen senelerde yapılan Roc sınavlarında da mülakat vardı, üstteki yazıda ise ROC iiçin sadece yazılı olarak uygulanacağı sözlü olarak uygulanmayacağı belirtilmiş, ben ayın 25 indeki sınava müracaat ettim uygulamadan kurtuldukmu acaba?
GOC sınavında mülakat vardı hatta geçen senelerde yapılan Roc sınavlarında da mülakat vardı, üstteki yazıda ise ROC iiçin sadece yazılı olarak uygulanacağı sözlü olarak uygulanmayacağı belirtilmiş, ben ayın 25 indeki sınava müracaat ettim uygulamadan kurtuldukmu acaba?