ROC Mülakatı Hakkında?

deepndark

Küpeşteci
Denizci
ROC sertifikası almak isteyen adayların toplam 64 saatlik, 8 gün süren bir kurs görmeleri ve GASM tarafından düzenlenen sınavda başarılı olmaları gerekecek. Sınav sadece yazılı olarak uygulanıp, sözlü / uygulamalı bölümü bulunmayacak. GMDSS Sınavları Online Sınav Sistemi ile GerçekleştirilecekROC sınavları da tıpkı GOC sınavları gibi GMDSS Sınavları kapsamında değerlendirilerek senede sadece üç defa gerçekleştiriliyor. S.T.C.W. 2010′un ilgili maddesinin yürürlüğe girmesi ile birlikte denizcilik sektöründe ciddi bir ROC sertifikalı zabit açığı yaşanacağı tahmin ediliyor. Bu sebeple Haziran 2012‘den itibaren GMDSS Sınavları‘nın da yeterlilik sınavları gibi Gemiadamları Online Sınav Sistemi (GOSS)’ne geçirilmesi planlanıyor. Kesin bilgi olmamakla birlikte, dileyen kişinin randevu alarak istediği zamanda sınava girebilmesi imkanı doğacağına kesin gözü ile bakılıyor.

GOC sınavında mülakat vardı hatta geçen senelerde yapılan Roc sınavlarında da mülakat vardı, üstteki yazıda ise ROC iiçin sadece yazılı olarak uygulanacağı sözlü olarak uygulanmayacağı belirtilmiş, ben ayın 25 indeki sınava müracaat ettim uygulamadan kurtuldukmu acaba?

Kendi soruma kendim cevap veriyim, GASM ile bugün görüştüm ROC sınavında uygulama devam ediyormuş, şu anda uygulamanın kalkması ile ilegili bir gelişme yomuş, bilgilerinize...

Yine uygulama stresi yaşayacağız o zaman , ROC sınavı ile ilgili detaylı bilginiz varmı acaba uygulamada neler sorulabilir? Yazılı sınav GOC ile aynı değil sanırım?

Roc sınavı ile ilgili hiç bir bilgi yokya Ben Uygulamalı sınav yok diye biliyorum ve roc sınavı nelerden çıkıyor neleri kapsıyor. Hiç mi bilgisi olan yok ?
0554 777 90 13 bilgisi olan lütfen paylaşsın

Tüm GMDSS Sınavları Yazılı Sınav ve Uygulama Sınavı olmak üzere 2 aşamadan oluşur, her iki sınavdan da 60 alan kişi başarılı sayılır, ROC ta GMDSS kapsamında olduğundan uygulama sınavı vardır

Sn.Onur SEVİNÇLER, 22.Haziran.2013'te REO-1 sınavına gireceğim. Teknik dersinin yakın zamanda çıkmış soruları ve uygulamada çıkabilecek sorular hakkında yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Merhaba, REO sınavları ile ilgili yazılı sınav soruları ve uygulama sınav sorularına şu ana kadar hiçbir yerde rastlanmamıştır, genel elektrik elektronik ile ilgili yazılı sınav soruları ve cihazlar ile ilgili arıza tamir bakım tutum soruları sorulmaktadır, elektronikte cihazlar ile ilgili temel elektronik devre elemanları genelde aynıdır, pek değişiklik yok, elektronik bilginiz ön planda olmalıdır reo sınavlarında, başarılar diliyorum

Geri