ROLE Cetveli Hazırlamak?

• Konuyu açan Konuyu açan ecoll
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi

ecoll

Küpeşteci
Denizci
İyi günler,

Role cetveli ile ilgili öğrenmek istediğim bir konu vardı. Filikası olmayan sadece Matafora ile indirilen Can Salları ile donatılmış bir gemide Makina bölümü görevlerine ne yazılması gerekli? Baktığım Role cetvellerinin tümünde makina kısmı Filika motoru ile ilgili görevler verilmiştir.

Ne yazılması gerektiği hakkaında yardımcı olabilir misiniz?

Toplam personel, can salı adedi, Gemicilerin ve yağcıların mevcudunu söylersen ona göre görevleri ayarlabiliriz.

Örneğin;

-1 Kişi Hidrostatiği çözer
-1 veya 2 Kişi Çarmıhını atar, hazırlar.
-2 Kişi Can salını atar
-1 Kişi Parima Halatını tutar, 1 kişi de ona yardım eder, çeker ve patlatır.

Gemi Can Salı İle terk ediliyorsa değişen bunlar.

Bunların Hepsini Güverte Personelinin karşılayacağını sanmam, çok tayfa varsa güvertede kıdemsizlerini malzeme getirmede, makinecileri de onların görevlerini yapmada kullanabilirsin.Can Sallarıyla terkde makineyle ilgili bir husus olmadıgından onlar için zorunlu " şunu yapmalıdır" denecek bir iş de yok.

Toplam Personel 21 kişi.Can salı adedi:4 (16-20-20-25 kişilik olarak) hepsi mataforalı can salı. Gemide Reis+4 adet Gemici ve Mk.Lost + 3 adet yağcı bulunmaktadır. Ama gemide 4 tane muhtelif işler yapan fazla adam vardır.
NOT: Gemideki Matafora vincinin birinde elektrik motoru bulunmakta.Makina zabitlerine bunun çalıştırılması ile ilgili görev yazsam nasıl olur.
Teşekkürler.

Mataforanın indirilmesini Tercihen Güv. Lostr.'a bırakmalısın ama 4 adet oldugunu söylemişsin, mataforalar da hepsi için ayrı ayrı mı, yani toplamda 4 matafora var ise:

Matafora -1 : 1 Gemici Mayna/Vira eder, 1 Gemici Parima Halatına kumanda eder ve beraber çekerek patlatır.

Matafora -2 : 1 Gemici Mayna/Vira eder, 1 Gemici Parima Halatına kumanda eder ve beraber çekerek patlatır.

Matafora - 3 : Mk. Lostromosu Mayna/Vira eder,2 Gemici Parima Halatına kumanda eder ve beraber çekerek patlatır.

Matafora - 4 : 1 Gv (tercihen Mataforada tecrübeli) Mayna/Vira eder, 2 Yağcı Parima Halatına kumanda eder ve beraber çekerek patlatır.

Elektrikli sistemde kullanacaksan Lostromoları kontrole vermek uygundur, değil ise el yordamıyla mayna vira edilen sistemlerde gemici ve yagcıları bu işe verip nezaretini lostromolara verebilirsin. artan personel de bu yorucu işlem için yedek görev görebilir,
Yorulduklarında yer değişebilir.

Acil durumlarda kullanılan prosedüre göre En Tecrübeli personelle , En tecrübesizini birbirlerine göz kulak olacakları yerlerde görevlendirmek uygun olacaktır.

Elektrik motorlu mataforaya Makine zabitlerine farklı bir görev düşmüyorsa yazabilirsin. Ama uygunu Lostromolardan birinin bunu yapması olacaktır.

Yardımların için çok teşekkürler. Tavsiyelerine göre aşağıdaki şekilde düzenledim Role Listesi. Belki 3.Kpt görevinde 4.Kpt olmadığı durumlarda görevlerini yapar yazmasam olurdu ama ne bilim bu şekilde bıraktım ben! Tekrar çok sağolasın

2.KPT = Can Salının Mataforayla indirilmesine kumanda eder.iç görev dağılımını yapar,Kaptanın yardımcısıdır.
3.KPT = Epirb i ve Vhf leri getirir.Personel sayımını yapar.4.Kaptanın olmadığı durumlarda görevlerini yapar
Başmühendis = Can Salı Matafora motorunun hazırlıklarını kontrol eder.
2.Müh = Can Salı Matafora motorunu hazırlar ve çalıştırır.3.Mühendisin olmadığı durumlarda görevlerini yapar.
3.Müh. = Makine jurnalini alır.2.mühendise yardım eder.
Elc.Zbt. = Toplanma ve can salı mahalinin aydınlatılmasını sağlar. Can Salı matafora motorunun elektrik bağlantısını yapar.
REİS = Can Salının Matafora hazırlıklarını kontrol eder.
U/G 1 = Can Salının hidrostatiğini çözer.Can Salı Matafora bağlantılarını yapar.
U/G 2 = Parima halatını tutar,çeker ve patlatır.
G 3 = Can Salı Mataforasını Mayna-Vira eder.
G 4 = Can Salı çarmıhını hazırlar,atar.
Mk.Lost. = Parima halatını tutar,çeker ve patlatır.
Yağcı 1 = Can Salı Mataforasını Mayna-Viraya yardım eder.
Yağcı 2 = Can Salı Mataforasını Mayna-Viraya yardım eder.
Yağcı 3 = Can Salı çarmıhı hazırlanıp,atılmasına yardım eder.

Hazır sablonlar var ama gorevler gemıye gore degısır.
Eger yangın talımı nasıl oluyor bılmıyorsanız, Gemı kaptanınıza sorun personele gore nasıl gorev dagılımı olacagını ayarlayın.

Geri