Rota Denizcilik Hakkında Bilgi?

• Konuyu açan Konuyu açan ssrn
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi

ssrn

Küpeşteci
Denizci
ARKADAŞLAR MERHABA BU FİRMAYLA ÇALIŞAN VAR MI ? ROTA DENİZCİLİK
2500 DOLAR AYLIK ÜCRET VERİLECEĞİNİ SÖYLÜYORLAR İLANLARINDA. BU MAKİNE BÖLÜMÜNDE ÇALIŞACAK YABANCI BAYRAKLI BİR SEYEHAT GEMİSİYMİŞ. DOĞRU OLABİLİR Mİ ?

Rota Denizcilik adında bir armatör denizcilik firması bilmiyorum ancak internette hakkında ufak çaplı bir araştırma yapınca Denizcilik eğitimi vermeye yetkili olmayan bir Denizcilik şirketi olarak görülüyor. Ticari kimliklerinin ne kadar doğru olduğunu bilemeyiz ancak hukuki olarak konuşmak gerekirse suç işliyorlar.

Birçok emsal internet ilanında benzer şekilde Vasıfsız kişileri denizci yapıyoruz ve binlerce dolar maaş veriyoruz ilanlarıyla kişilerden para alındığı, buna karşılık ücreti 1000-1500 TL'yi geçmeyen Gemici eğitimi için yetkili bir denizcilik kursuna sevk ettiği, veya kursun hiç açılmadığı duyumlarımız arasındadır. Birçok benzer ilan dolandırıcılık ilanıdır. Bakanlık bu sebeple aşağıdaki maddeyi Gemiadamları yönetmeliğine eklemiştir.

Denizcilik eğitimi vermeye yetkili olmayan kişi, kurum, kuruluşlar iş bulma vaadiyle gemiadamı eğitimi veremez, aracılık edemez. Verdiği belgeler geçersizdir.Gemi Adamları Yönetmeliği 2016 değişiklikleriyle bu fiiller suç sayılmaktadır.

Yetkili Denizcilik Eğitim Kurumlarına:
www.didgm.gov.tr websitesinde Gemi Adamları Eğitim İzinleri bölümünden okuyabilirsiniz.

dolandırıcı bunlar

arkadaşlar ben rota denizcilike temmuzda gittim, 1800 para verdim, 12 günde cüzdanı alırsın dediler 6 ay oldu anca alabildim cüzdanı, sağlık raporu çıkardım 200 tl, kurs 12 gün diye gittik 40 gün sürdü, sonra hijyen belgesi 60 tl 1 ay da o sürdü çıkması, bir haftalık bayramı 40 gün bekledik, liman cüzdanının ankaradan gelmesi 35 gün, 6 aydır cepten yemesi cabası, şimdi tüm istediklerini tamamladığım halde bana aç köpek simsarların numarasını veriyorlar, adam bana 500 tl ver ben sana firma ismi söylerim, olur olmaz sana kalmış beni ilgilendirmez diyor, daha birçok şey var, aşağıda linkten bana ulaşın sizi bilgilendireyim, arkadaşlar lütfen uzak durun, bizi dolandırdılar bari siz yanmayın, işin kötüsü çıkardığım gemi adamı cüzdanı yarım, yani iş bulsam da bu cüzdanla beni çalıştıramazlar, neyse ulaşın bana

https://m.facebook.com/mehmet.akman.9421450?tsid&fref=search

Geri