Royaltek RBT-2100 & MaxSea

• Konuyu açan Konuyu açan CeMoX
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi

CeMoX

Denizci
Denizci
arkadaşlar royaltek rbt 2100 bluetooth gps alıcısna sahibim hangi porttan bilgisayara bağlasam max sea da can't open serial port COM ..... (.... hangi porttan bağladıysam) hatası alıyorum bu sorunla karşılaşan yada çözümünü bilen varsa yardımcı olabilirsen çok sevinirim..

arkadaşlar ben yaptım oldu böyle bir sorunla karşılaşan olursa pm atarsanız yardımcı olurum

- Bluetooth cihazınızı bilgisayarınıza takın veya entegre Bluetooth cihazınız varsa bilgisayarınızdan aktifleştirin.
- Royaltek RBT cihazınızı Bluetooth cihazlarında arayın ve eşleştirin.
- Cihazın şifresini elle girmek istiyorum diyin "0000" olarak şifresini belirleyin.

- Bağlandıktan sonra bilgisayarınız GPS için COM PORT atayacaktır.
Bu COM PORT numarasını not alın.

- MaxSea programınızı açın, üst menüden Utilities>Data Input Output Setting'e tıklayın, Add Instrument diyin ve GPS'inizin COM Portunu seçin.

NMEA 183 > Baud rate: 9600

- Check Data ekranından cümlelerin geldiğini görün,
Cümleler gelmiyorsa COM PORT hatalı seçilmiştir, kontrol edin.
Bluetooth GPSlerde bazen 2 adet com port atanmış olabilir.
NOT: Com Port numarası 1-9 arasında değil ise aygıt yöneticisine girin ve cihazın com port numarasını 1-9 arasında belirleyin.Aksi takdirde MaxSea ayarını yapamazsınız, gözükmez.

- Cümlelerin geldiğini gördükten sonra Boat sekmesine geri dönün ve Advanced Settings'e tıklayarak sentence bölümünde aşağıdaki üç kategori için ayarı RMC olarak seçin:

POSITION
COURSE
SPEED

Tüm ekranlara tamam diyerek kapatın, GPS'iniz konum alıyorsa (açık alandaysa) tekneniz haritada konumunuzda belirecektir.

teşekürler sakin TÜRK çok açıklayıcı olmuş bende aynı şekilde yapmıştım ama pc yi açıp tekrar yapmaya çalıştığımda check data da sürekli bir akış var ama simgeler hiçbirşeye benzemiyor daha önce data almıştım ama şimdi pozisyon bilgisi alamıyorum

dediğin gibi kontrol ettim ama 9600 de değişmemiş çözümü şöyle buldum yabancı bir forumda aynen uyguladım ve oldu aynı cihazı kullanan arkadaşlar yaşarsa bu sorunu deneyebilir cihazı resetlemek gerekiyormuş bunun içinde bataryayı komple çıkarıp 5-10 sn bekleyip tekrar taktıktan sonra tekrar eski haline geldi şuan çalışıyor

Diger tarafta olan speed vs ayarlarini ne yapicaz benim gps veri aliyor ama rmc leridemsecsem pozisyon bulamiyor bir ara diger gemide kurcalarken oldu ama simdi olmuyor gps furuno 90 veri aliyor 4800 ve 9600 de ama pozisyon yok

Geri