Kitap Adı | Satış Fiyatı | Kargolama | 7/24 Internet Sipariş | |
GASM-GOSS 2024 Güverte Soru Bankası Kitabı | 550,00 TL | 24 Saat | Ürünü Incele | |
GASM-GOSS 2024 Makine Soru Bankası Kitabı | 550,00 TL | 24 Saat | Ürünü Incele | |
GASM-GOSS 2024 Seyir Sınava Hazırlık Kitabı | 450,00 TL | 24 Saat | Ürünü Incele | |
STCW Yenileme 2024 Sınava Hazırlık Kitabı | 700,00 TL | 24 Saat | Ürünü Incele | |
GMDSS GOC/ROC 2024 Sınava Hazırlık Kitabı | 700,00 TL | 24 Saat | Ürünü Incele |
bence cevap çökme olmamalı çünkü geminin su üstü yapısına etki eden rüzgar gemiye azda olsa trim veya yalpa yaptırır dolayısıyla çökme olabilir diye düşünüyorum.cvp E veya C olmalı
çökme rüzgarın etkisinden daha cok geminin pervaneden kazanmış oldugu ve gemıdeki olan yükün durumuna göre ve hızlanmasına göre başın biraz daha suya gömülmesi olayıdır diğerleri bayılma savrulma felan filan rüzgarin etkisidir yani cevap cokme olcak
squat sığ su etkisidir doğrudur ancak goker2006 arkadaşımız cevap "savurtma"
olmalıymış diye belirtince goss cevabı YANİ DOĞRU cevap diye anladım.gemi üstyapısına etki eden rüzgar etkisini goss çökme olarak değerlendirmiş olabilir diye düşündüm/yorumladım.bilgi için teşekkürler david
squat geminin hızından dolayı baş tarafta olan çökmedir sıg su etkisi farklıdır gemi sıg su etkisine girdiğinde ve draftın 1,5 katı oldugunda dönme cemberi büyüdüğünde pervanede vibrasyon artıgında olur yani geminin kendı draftından azsa sıg su etkisi yaşar yani 15 metrelik draftla 18 metrelik derinliğe girersen yene yaşarsın oyüzden formülleri vardı sıg su etkisi formulu geminin 0,17xknot+karekok deplasmandır squat miktarını bulmak içinse knot/100dür ama tabikide sıg sularda çökme miktarı hayati önem taşır ona göre suratı ayarlarsın son olarak anlamları farklıda olsa birbirleriyle dogru orantılıdır sıg sularda ve dar geçitlerde squat hesabı dikkate alınır