Gece şartlarında CENOVA/İtalya limanına giriş yapan yüksek tonajlı bir gemi; pruva istikametinde orta mesafede gördüğü bir fenerin karakteristiğini, Fl.(2+1)G olarak tespit etmiştir. Bu geminin vardiya zabiti olarak hareket tarzınız ne olacaktır?
a) Halihazırdaki rotada seyre devam ederim
b) Şamandıranın güneyinden geçecek şekilde yeni bir rotada viyalarım.
c) Şamandırayı iskelede bırakarak, sancak taraftaki tercihli kanalda seyrederim.
d) Şamandırayı sancakta bırakarak, iskele taraftaki tercihli kanalda seyrederim.
e) Şamandıranın kuzeyinden geçecek şekilde yeni bir rotada viyalarım.
selam sevgili dostlar yukardaki sorunun cevabini pek cok kaynakta c olarak gordum. Fakat semboller kitabinda IALA-A sisteminde Fl(2+1) G icin preffered channel to port denmekte. benim de haritalarda gordugumden hatirladigim kadariyla oyle idi. Buna gore cevabin d sikki olmasi gerekmez mi ?
selamlar.saygilar
a) Halihazırdaki rotada seyre devam ederim
b) Şamandıranın güneyinden geçecek şekilde yeni bir rotada viyalarım.
c) Şamandırayı iskelede bırakarak, sancak taraftaki tercihli kanalda seyrederim.
d) Şamandırayı sancakta bırakarak, iskele taraftaki tercihli kanalda seyrederim.
e) Şamandıranın kuzeyinden geçecek şekilde yeni bir rotada viyalarım.
selam sevgili dostlar yukardaki sorunun cevabini pek cok kaynakta c olarak gordum. Fakat semboller kitabinda IALA-A sisteminde Fl(2+1) G icin preffered channel to port denmekte. benim de haritalarda gordugumden hatirladigim kadariyla oyle idi. Buna gore cevabin d sikki olmasi gerekmez mi ?
selamlar.saygilar