Selamlar

9 eylüle gitmek istememenin nedenini merak ettim duim için kötü bir bölümmü yoksa başka özel bir sebepmi

okulun mevkisini fln beğenmedim izmir nedense içime sinmiyo benm :(( itü istiyorum ya bakalım 2 bin kişi belki kayar :)) katüde hoşuma gidiyo ayyyyşşş!!!! bakalım hangisi olucak :)

ya arkadaşlar burası yerimi bilmiyorum ama bazı endişelerim var benim sıralama 45 bin 9 eylül duim olacak gibi ama maalesef çoğumuz bölümün olumsuzluklarına (aile hayatı yok ömrün denizlerde geçer vs...) karşın bu bölümü kazancı ve iş olanaklarından dolayı tercih etmek istiyor bazı yorumlar okudum yok iş olanığı kısıtlı yok krizden çok çabuk etkilenen sektör yok paranız içerde kalır gibi yorumlar internette bu alanda fazla iş ilanı bulamadım bulduklarım da 4, kaptan maaşının 2000 dolara kadar düştüğünü gördüm bu bölümü çok istememe rağmen galiba farklı mühendislik alanlarına yöneleceğim

ya arkadaşlar burası yerimi bilmiyorum ama bazı endişelerim var benim sıralama 45 bin 9 eylül duim olacak gibi ama maalesef çoğumuz bölümün olumsuzluklarına (aile hayatı yok ömrün denizlerde geçer vs...) karşın bu bölümü kazancı ve iş olanaklarından dolayı tercih etmek istiyor bazı yorumlar okudum yok iş olanığı kısıtlı yok krizden çok çabuk etkilenen sektör yok paranız içerde kalır gibi yorumlar internette bu alanda fazla iş ilanı bulamadım bulduklarım da 4, kaptan maaşının 2000 dolara kadar düştüğünü gördüm bu bölümü çok istememe rağmen galiba farklı mühendislik alanlarına yöneleceğim

iyi şirkete gidersen paran kalmaz . şuanda 3-4maaşları 2.500dolar civarındadır. 2bin dolara gidenler güverte mezunu ya da kurslardan ehliyet alan yakınyol falandır. uzakyola kmse 2bine gitmez...
evet krizden etkilenir :D ama şöyle kriz olur türkiyede dolar yükselir sende dolarla maaş aldığın için maaşın artar :D
Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisi’nin karada çalışma imkanları nelerdir?

T.C. Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı Deniz Ulaştırması Genel Müdürü

T.C. Ulaştırma Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürü

Liman Başkanı

Liman Devleti Kontrol Zabiti

Kıyı Devleti Kontrol Zabiti

Liman Yöneticisi

Liman Operasyon Müdürü

Liman Teknik Müdürü

Yat Limanı Yöneticisi

Öğretim Üyesi, Öğretim Görevlisi, Araştırma Görevlisi

Deniz İşletmecisi

Gemi Acente Sahibi

Gemi Sahibi (Armatör)

Profesyonel Gemi İşletmecisi

Gemi İşletmelerinde Genel Müdür

Gemi İşletmelerinde Genel Müdür Yardımcısı

Gemi İşletmelerinde DPA

Gemi İşletmelerinde Filo Müdürü

Gemi İşletmelerinde Operasyon Müdürü

Gemi İşletmelerinde Enspektör

Gemi İşletmelerinde Sağlık, Emniyet ve Çevre Müdürü

Gemi İşletmelerinde Personel Müdürü

Gemi İşletmelerinde Personel Müdür Yardımcısı

Kılavuzluk ve Römorkörcülük Hizmetleri Teşkilatlarında Yöneticilik

Liman Kılavuz Kaptanı

Boğaz Kılavuz Kaptanı

Deniz Trafik Operatörü

Klas Kuruluşlarında Denetçi

Boya Üreticisi Firmalarda Yönetici

Römorkör Kaptanı

şuanda denizcilik sektöründe kaptan ve makineci açığı var bu açıkta kolay kolay kapanmaz. duim yada gmim mezunu İŞSİZ kalmaz...mezun olurolmaz işin hazır..

ayrıca nerden araştırdında 4.kaptanın 2bin aldığını gördün linkini verir msn bi bakalım?

ayrıca bilgin olsun maaşlarda aşağı yukarı sektörde şu şekilde:

Kaptan: 13000$ - 6000$
2. Kaptan: 9000$ - 3500$
3. ve 4. Kaptan: 4500$ - 2250$

Baş Mühendis: 13000$ - 6000$
2. Mühendis: 9000$ - 3500 $
3. ve 4. Mühendis: 4500$ - 2250$

Elektrikçi: 3500$ - 2000$
Reis: 2000$ - 1250 $
Makine Lostromosu: 2000$ - 1250$
Usta Gemici / Yağcı: 1500$ - 1000$

Fiter: 2000$ - 1250$
Aşçı: 2000$ - 1250$
Kamarot: 1250$ - 750$

geminin tipine tonajına göre de değişebilir fiyatlar örneğin cruise ship te çalışan kaptanla düşük tonajlı gemilerde çalışan kaptan aynı maaşı almayabilir...

=))) ya denizci olucaksın arkadaşım her şeyi göz önünde bulundurucaksın ondan sonra geliceksin. bence denizcilik bi tutkudur ya kimse para için yapmaz bu işi. hayalimin mesleğiydi bende öyle ne yapıcaksın ne ediceksin zor vs. vs. gibi laflar yüzünden yazmadım başka şey yazdım pişman oldum 3 sene sonra tekrar hazırlandım. o yüzden tek diyceğim şey HAYALİNSE PEŞİNİ BIRAKMA ...

=))) ya denizci olucaksın arkadaşım her şeyi göz önünde bulundurucaksın ondan sonra geliceksin. bence denizcilik bi tutkudur ya kimse para için yapmaz bu işi. hayalimin mesleğiydi bende öyle ne yapıcaksın ne ediceksin zor vs. vs. gibi laflar yüzünden yazmadım başka şey yazdım pişman oldum 3 sene sonra tekrar hazırlandım. o yüzden tek diyceğim şey HAYALİNSE PEŞİNİ BIRAKMA ...
çoğu kişi bende dahil parası için yazıyo :D

Geri