Sextant Sorusu ve Çözümü?

feroo01

Denizci
Denizci
SORU : 20 Ağustos 1999 tarihinde Venüs gezegeninden alınan Sex.Alt. : 32° 10’, IC : -1’ ve göz yüksekliği 6m olduğuna göre, Düzeltilmiş Yükseklik (Ho). nedir?(Orjinal almanak eki aşağıdadır)
A) 32° 04’,6
B) 32° 04’,2
C) 32° 03’,3
D) 32° 06’,2
E) 32° 08’,4

Not : cvp ''C'' dir. ANCAK BEN YAPTIĞIM İŞLEMLERİ ANLATTIM.NEREDE HATA YAPMIŞ OLABİLİRİM YARDIMCI OLABİLECEK VARMI ACABA ?

fs31w.png

a2 tablosu sundan sext.alt ı bulup o degerı cıkartmanız lazım yukledıgınız caps de 28 33 e kadar var,32° 10’ u tablodan bulup ışleme eklemeyı unutmussunuz ,yaptıgınız işlemde lc yı cıkarttıktan sonra tablodan buldugunuz sext. alt degerını cıkartacaksınız sonrasındakı ıslemlerınız de dogru zaten,selametle

en soldaki kısım. sadece güneş için değilmi.? Main cor. kısmı 3 numaralı işlemde bahsettiğim.VENUS GEZEGENİNE AİT sex alt. düzeltmesi 0.4 . ve dediginiz kısmı bilerek kestim işime yaramıyor diye.yoksa 32° 10 karşılığı +14.7 ki bunu değere uygularsam çok alakasız cevaplar çıkmazmı

yıldızlar ve gezegenler kolonundakı derece kısmı var ,göz yukseklıgı duzeltme kolonundan bulacaksınız 32 10 u

gök yüksekliği düzeltimi yaptıktan sonra sadece gezegen için olan yıllık olan artışı da en sonki probleme eklemelisin yoksa gidişat dogru tek eksik gök düzeltmeyi yapmaman

Geri