SEYİR 2 FARKLI SORU

extory07

Küpeşteci
Denizci
2uesf82.jpg

ARKADAŞLAR BU 1 SORU.GEMİ NEREDEN GEÇER SORUSU BAŞINDAN KIŞINDAN VS SEÇENEKLER VARDI.Hatırlayanlar cevap Nedir?

2e66mww.jpg

Buda 2.soru Hareketleri soruyordu,Gerçek hareket göreceli hareket pruva yukarı rota yukarı gibi seçenekler vardı. Hatırlayanlar cvp nedir? tşkler.

Bugun girdiğim seyir sınavından 90 ile basarılı olmus bulunmaktayım. 3 hafta once hep beraber birşeylerin altından kalkalım amacıyla paylaşım yaptığım üstteki 2 soruya 74 kişi bakmış ve sadece bakıp geçmiştir. Hergün bir cvp veren olur mu düşüncesiyle baktım ama malesef 1 kişi bile sadece düşüncesini söylemedi. Kendimce bulduğum cevapları sadece yeni giren arkadaşlar adına bu bakıpta zaten bunları ben biliyorum başka soru yok mu? Diyen arkadaşların inadına paylaşacagım.
1-Geminin kıçından geçer.
2-Rota yukarı-göreceli hareket-gerçek vektör.
Doğru olarak ben bu cevapları verdim. Beyler madem öyle biz birbirize destek olmuyoruz bu 5000 soruluk havuzun içinde boğulmak istiyoruz. Yeni giren arkadaşlar paylaşmayın soru moru gerçekten haketmeyen yüzlerce gemidede karşılaştığımız fesat tipitipler mevcut. Herkes üstüne alınmasın o tipler kendini sorgulasın. Bende inadına girdiğim sınavın sorularını paylaşmayacagım. Adam gibi adamların,delikanlı gibi denizcilerin sınavında başarılar dilerim.

Merhabalar benimde bugun girdiğim seyir sınavında
Starya süresi ile ilgili bir soru çıktı. Dispeç'in nerede kim tarafından ödenecegıni sormuştu.
A) tahliye limanında kiracı
B) yukleme limanında kiracı
C) tahlıye lim armator vs
Gibi bir soruydu tam hatırlamıyorum. Hatırlayan arkadaslar tamamlarlarsa bızden sonra gırecek arkadaslara faydası olur.

2 tuhaf soru

1-34 E DEN 101W GIDILECEK ROTA 60 52 S ENLEMINDEN YUKARI CIKILMAYACAK SEKILDE BIRLESIK SEUIR YAPILACAK. BUYUK DAIRE YARININ 52S ENLEMI KESDIGI YERLERDE ENLEM SEYRI YAPILACAK. BUYUKDAIRE YAYININ EGER DUZLEM SEYRI YAPILMAMIS OLSAYDI 52S USTUNDE KALAN MESAFA NE KADARDIR.EK TABLO YOK TUHAF SORU ATTIM
2-ORTALAMA GUNES 30 DERECE 40N 28E OLAN GOZLEMZININ ZT KACDIR
A-05.OO B-01.00 C-O7 D*17 00 E-18-00

3* HESAPLANAN YUKSEKLIK ILE OLCULEN YUKSEKLIKLE NEYI BULURSUNUZ* INTERSEP
4-NAVTEX KORSAN YAYINLARI******* D HARFI
BUGUN 75 GECDIM HERKESE BASARILAR,SORULAR UZV 1 ZABIT

Geri