Sınav Soruları Hakkında

TENEKE

Küpeşteci
Denizci
arkadaşlar öncelikle merhabalar,
uzun zamandır sitenizi takip eden birisiyim ancak genel olarak yorum yapmayan birisiyim.yeterliliğim vardiya zabiti bu yeterliliği alalı 6 sene kadar oldu.6 senedir aktif olarak çalışmaktayım.geçen sene hizmet ve ielts sınavı ile uzakyola geçmeye hak kazandım tek dersim kaldı SEYİR.
Kısmetse salı günü 5. kez seyir sınavına gireceğimla benin derdim soruların gereksiz ve mantıksız oluşlarıyla ilgili.bir örnek vermek gerekirse;

"yıldızlar/gezegenler notik almanağın günlük sayfalarının hangi sütununda yer alır"
böye bir soruydu.şimdi bu sorudaki amaç nedir ne çeşit bir bilgi ölçme vardır ??
notik almanak gemide bulunması mecbur olan ve içerisinde kullanımı için gerekli bütün bilgilerin varolduğu bir kitaptır ayrıca sütunlarda hangi sütunun neye ait olduğu yada hangi sayfanın neye ait olduğu gerekli açıklama ve kullanım şekliye belirtilmiştir. saçma olan bunun sanki ezberlemeye mahkummuşuz gibi sınavda karşımıza çıkması. eğer biz bunu ezberlemek zorundaysak kitap neden mecburi ? hemde içinde onca açıklaması varken. ben senelerdir bu kitabı gören eline alan çok hesabi olarak kullanmasakda açıp bi bakan biriyim.hiç bakmayan biri bile olsam sınavda önüme sorularla birlikte kitapçık halinide gelen bu sayfaları hiç hangi sütunda ne var diye ezberleme ihtiyacı duymadım çünkü açıklaması üzerinde mevcut.

bu sadece bir örnek bu ve bunun gibi bir sürü gereksiz bilgi ölçmeyen soruyla karşılaıyoruz malesef özellikle seyir sınavında bu gidişata bir dur demenin yada bir yerlere dilekçe vs. yoluyla başvurup bu sistemin değişmesini sağlamanın bir yolu varmıdır bunu öğrenmek istiyorum çünkü insanların ekmek parları bu sınavlara bağlıyken böyle saçmalıklarla insanları ekmeklerinden etmenin hiç bir anlamı yok bir bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olun.
Teşekkürler...

Geri