Sınavsız GMDSS GOC, ROC

Erman Türkyılmaz

Denizci
Denizci
TELSİZ OPERATÖR YETERLİKLERİ VE SINAV YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 5 – Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki bentler eklenmiştir.
“ç) 21 inci maddede belirtilen GMDSS Genel Telsiz Operatör Yeterliği müfredatını uygulayan ve 10 uncu maddede belirtilen nitelik ve standartları sağlayan ve İdare tarafından uygunluğu onaylanan denizcilik eğitimi veren dört yıllık fakülte ve yüksekokullarda denizde haberleşme dersini başarılı olarak tamamlayanlara, 8 inci maddenin birinci fıkrasının (a), (c) ve (g) bentlerinde belirtilen şartlara haiz olmaları şartıyla, GMDSS Genel Telsiz Operatör Yeterliği (GOC) Belgesi sınavsız olarak düzenlenir.

kaynak: http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2016/09/20160921-3.htm

link uçarsa kaynak: 21 Eylül 2016 Tarihli 29834 Sayılı Resmi Gazete

1 - GOC mevcut olup son 5 yılda deniz hizmeti yoksa süre uzatılabilir mi?
2 - Denizcilikle ilgili karada bulunan şirkette 2 yıllik hizmet olursa GOC süresi uzatılabilir mi?
teşekkürler

1- Mevcut GMDSS ehliyetini 5 Yılda 1 Yıl hizmetle veya, yazılı sınava girmeden sadece uygulama sınavına başvurup/başarılı olarak 5 yıl daha yenilenebilir.
2- İdare tarafından onaylı Denizcilik kurum ve kuruluşlarındaki hizmetler GMDSS Hizmeti için geçerli değildir. (GMDSS Karada Bakım istasyonlarında çalışanlar hariç)

Merhabalar,sakin kaptan.Mınımum ROC belgesı ıle haberlesme dersın muaf olabılıyoruz dıye bılıyordum.Guncel bılgınızı paylasırmısınız.Selamlar

Tesekkur edıyorum sakın kaptan.Farklı platformlarda ınsanların kafasını karıstırıyorlar.Musadenızle cevabınızı paylasmak ıstıyorum.Zaten bu kadar sıkıntılı bır meslek olan denızcılıgı bır takım bılgı kırlılıklerıde cekılmez hale getırmıs durumda.Selamlar,sevgıler....

Geri