Sınavsız GMDSS ROC Ehliyeti

GMDSS ROC Yeterliliğini Sınavsız Almak
Yeni düzenleme ile Sınırlı Vardiya Zabiti Ve Üzeri yeterlilikteki tüm zabitler Liman Başkanlıklarına başvurmaları halinde ROC ehliyetini sınavsız alabilirler. Aranacak tek şart GASM-GOSS Sınavlarında Denizde Haberleşme dersinden başarılı olmak. Hak sahipleri liman başkanlıklarına başarı belgeleri ile müracat ettikleri taktirde ROC yeterlilikleri düzenlenecektir.

bende limana gittim vardiya zabiti yim fakat sen deniz haberleşmesi görmemişsin roc belgesi için imtihana gireceksin dediler ve yatkaptanından intibakla alınan vardiya zabitleri içinde imtihan var ve kısacası 1997 den sonrakilere rocu imtihansız veriyorlar şu anda bir konuda bende 200 grostonun altında yatta çalıştığım için b sınıfı sürücü olur sağlık raporum var 5 yıllık roc için bunuda kabul etmiyorlar gemiadamı sağlık raporu istiyorlar eğerki önceden tahtidli telsiz telefon operatörü diye belgesi olanlar varise bende vardı 1989 yılında imtihanla almıştım 5 senelik süre bitiminden sonra yenilemek için gittiğimde onu aldılar kmt yi verdiler tahditli için yeni roc belgesi diyorlar online denizcilik müsteşarlığına dilekçe yazdım eski telsiz belgemin verilmesine diye cevap bekliyoruz imkanı olanlar yazsın arkadaşlar büyük bir ihtimalle alabileceğimiz konuşuluyor denemekte fayda var bildiklerimi yazmak istedim faydası olursa ne mutlu bana denizci arkadaşlara ALLAH selamet versin kolay gelsin

slmlar

arkadaslar ben uzak yol vardiya zabitiyim kasım 20 tarihinde roc icin basvurdum hala evraklarımı alamadım yazmamıslar alan arkadaslar cevap yazarsa sevinirim saygılarımla

Geri