Sınırlı Kaptan İş Sahası

erhan02

Küpeşteci
Denizci
slm arkadaslar.kaptan sakin turk bi sorum olucak.ben sınırlı kaptanlık ehliyetini yeni aldım 7 sınaV vardı online 1 ayda gectim.ege su urunleri fakültesi mezunuyum.ben nerelerde calısabilirim bilgilendirirmisiniz

Gemi Adamları Yönetmeliği II.KISIM'a Göre

Sınırlı Kaptan: yakın kıyısal sefer bölgesinde sefer yapan 500 GT'den küçük gemilerde
Kaptanlık yapabilirsin.

500 Grt kücük bir ölcü oldugu için bu römorkör ve de açık kısmı fazla olan yolcu tekneleri ve benzer ölcülerdeki gemiler olabilir.

peki ben nerelerde çalısabilirim ehliyeti yukseltmek için 20 ay calısabilcegim firmalar varmıdır yada usta gemici olarak buyuk bir sirkette mi çalısmak gerek ehliyet yükseltmek için

Belirtilen özelliklerde her gemide çalışabilirsin, firma bulmak sana kalmış ama turyol gibilerinden kıyısal sefer yapan mersin - kıbrıs çalışan roro klasında yolcu gemilerinde çalışabilirsin. Firmaları araştır netten ama öncelikle tabiki tecrübe istenecektir.

VARDİYE ZABİTİ :
Sınırlı kaptan yeterliği veya önceki Yönetmelik şartlarına uygun kıyı kaptanlığı yeterliği ile liman seferi dışında 2 (iki) yıl kaptanlık yaptıktan sonra, Sözleşmenin öngördüğü A-II/1 müfredat programına uygunluğu İdare tarafından onaylanan bir eğitimi tamamlamak,
Burdan anladığım kadarıyla;; sınırlı kaptan ehliyeti ile 3000 grostona kadar olan gemilerde vardiye zabiti (3.veya 4.kaptan) olunabiliyor...DOĞRUMUDUR???

Bu hizmeti ne olarak yapacaz kaptanım biz güverte reisimi miçomu gemicimi usta gemicimi,bunu öğrenmek istiyoruz,500 gros tona kadar gemi yok,olanda kaptan olmamız lazım,biz ne anlarız kaptanlıktan, eee nedir o zaman bu ehliyet şakadanmı veriliyor...Benim okuldan sonra ehliyetlerini alıp 3.kaptan olarak gemilere giden ve yıllarca çalışan sonra süvari olan arkadaşlarım yalanmı söylediler bize....

Geri