Sınırlı Kaptan Yeterlilik ve Sınırlamaları

sinemss

Küpeşteci
Denizci
Arkadaşlar mrb,,Sınırlı Kaptan ehliyetimi yeni aldım,,bu ehliyetle ro-ro gemilerinde (rusya türkiye arasında çalışan) vardiye zabiti (3.kaptan) olarak çalışabilirmiyim...

Hangi Gemilerde ne görevde çalışacağınız, Gemi Adamı Cüzdanınızda Sınırlamalar kısmında belirtilmiştir.

Orada yazan görevleri belirtilen sınırlamalar ile yapabilirsiniz.

Kaptanım biraz daha açabilirsen çok sevinirim,benim birçok arkadaşım okuldan hemen sonra sınırlı kaptan ehliyetlerini alıp gemilerde 3.kaptan olarak işe başlamışlardı..Bende uzun aradan sonra bu hakkımı kullanmak istedim ve 7 ders sınavlarını verip belgeyi almaya hak kazandım. Bu arada samsunda gemi adamı eğitimi veren bir kurstan ro-ro ve tanker sertifikalarınıda aldım, yarın 07 mart itibariyle tüm belgelerle birlikte ehliyetimi almak için liman dairesine gidecem. Bu cebelitarık sınırından bahsetmişlerdi ordan dışarı geçen gemilerde senin ehliyetin zabitlik yapmana yetmez demişlerdi,eyvallah benim zaten uzakyol niyetim yok, bu belge cebelitarık iç tarafında 3.kaptan olmaya yetermi yetmezmi onu öğrenmek istedim.Bu arada 96 Sinop Su Ürünleri mezunuyum...

İşte dediğim gibi, mezuniyetine istinaden aldığın ehliyetin yani " Gemi Adamı Cüzdanının" içindeki sayfalarda hangi gemilerde , nerden nereye kadar , hangi görevde çalışabileceğin yazacak.

Bazen farklılık gösteriyor aynı ehliyet olsa da farklı görevlerde çalışabilir deniyor, o yüzden yanlış bilgi vermek istemiyorum.

Gemi Adamı Cüzdanını aldığında iç sayfalarını kontrol et, muhakkak yazacaktır içindeki bölümde

"Sınırlamalar/Restrictions" Başlığı altında.

Orda yazan tüm görevleri yapabilirsin.

Sağol kaptanım...Biri derki bu belge ile sen ancak rorolarda güverte reisi olursun,,bu yaştan sonra reislik bizemi kaldı bu kadar emek boşa gitmez inşallah...

İnşallah zaten sene 2011 olmuş hala sınırlı ehliyetler veriyoruz, Türkiye'nin eğitim ve belgelendirme anlayışına hayranım doğrusu.

Kendi vatandaşını yüksek kalitede eğitip, kalite istihdam sağlayacağına, zor durumda bırakıyor ya...
Devletin sektör ilgisi tartışılır, neyse :)

Başarılar dilerim, Hayırlısı olsun

Geri