Sınırlı Kaptanlık Ek Yeterlilik Hk

sinan_kpt

Küpeşteci
Denizci
Arkadaşlar 3000 grt Vardiya zabiti ehliyetine sahip olanlar ek yeterlilik olarak sınırlı kaptanlık ehliyetini alabiliyormu? Şimdiden teşekkürler

Peki 500grt a kadar alamıyormuyuz? Ben römorkörde çalışmak üzere bunu almak istiyorumm ki şu an tomörkorde çalışıyorum zaten ama kaptanlık yapamıyorum? Zonguldak ttk limanında çalışan bazı arkadaşlarım 500 grt ek yeterliliğimi aldığını söyledi ve aklım karıştı?

Az önce cüzdan resimleri geldi. Aynı okuldan mezun aynı 3000grt ehliyete sahip arkadasım ek olarak 500 grt sınırlı kaptanlık almış sınavlara gidip iki yıl hizmet istemişler sadece limandan. Ben de çok şaşırdım

Liman ile yapmış olduğum görüşme sonrası bana römorkörde hizmet karşılığı (kaç yıl olurda olsun) sınırlı kaptanlığı ek olarak işletebileceğimi söyledi. Polis giriş ve çıkış dışında ek bir evrakta istemedi. Yani 3000grt vardiya zabiti ehliyetim yüksek olduğu için iptal etme gibi birşey olmadığını söyledi. bilginize

Ben şu an 3000 kw makina zabitiyim bir önceki yeterliliğim sınırlı başmakinist idi. Şimdi o yeterlilik cüzdanda yazmiyor onu yani sınırlı başmakinist i tekrar alabilir miyim?

Siz Sınırlı Baş Makinist olarak hak kazandığınızdan terfi ettiğinizde Baş Makinistlik yapamamanız söz konusu olamaz.
Yeni Yeterliliğinize ek olarak Yeterlilik bölümüne eski yeterliliğinizden kazandıklarınız da yazmalıdır. Konuyla ilgili Liman başkanlığınıza dilekçe verin işli değil ise işletin, kazanılmış hakkınızın olduğunu belirtin.Eski ehliyetinize dönüş yapmazsınız,
Yeterliliğiniz Makine Zabiti yazar;

Hem Makine Zabiti'nin çalışabileceği görev KW ve seyir bölgesinde;
Hem de Sınırlı Baş Makinist'in çalışabileceği görev, KW ve seyir bölgesinde çalışabilirsiniz.

Sonuç olarak iki ehliyetin yeterliliklerine de sahip oluyorsunuz.

Bugün itibari ile ek yeterlilik sınırlı kaptanlık sınavı oturumu açtım hizmetlerimi saydırıp. 3000grt vardiya zabiti olan tüm arkadaşlar 2 yıl hizmet karşılığı bunu yapabilir bilgi

ben vardiya zabitiyi. 3000 grs suan 2 sene hızmet verdım lımana sınırlı kaptan ek yeterlılık sınavına gırıyorum. vardıya zabıtı ehlıyetımde bakı kalıyo ıptal olmuyo

sorular cok yeni.bende kaptan sakın turk kıtabını aldım ama meterolojı seyır zorladı ıkı dersım kaldı.meterolojı ve seyır sorular yenı hıc kıtaptan soru cıkmıyor.zor yanı.tekne kullanmak ıcın vardıya zabıtı adama sınırlı kaptan aldırtıyolar ıste nasıl bı duzense bu bızım denızcılık duzenı ugrasıyoruz ıste

Geri