Sınırlı Vardiya Zabiti-Vardiya Zabiti Geçiş Hakkında Yönetmelik

goker2006

Küpeşteci
Denizci
Ancak, önceki Yönetmelik şartlarına uygun olarak yakınyol vardiya zabiti, yakınyol birinci zabiti ve sınırlı vardiya zabiti yeterliğine sahip bulunanlar, en az VHF haberleşmesi yapabilecek yeterlikte olduğunu gösteren onaylanmış bir sertifikaya haiz olmak şartıyla sınavsız "vardiya zabiti" yeterliğini almaya hak kazanırlar.

Bir arkadaşım bana bu olayı açıklayabilir mi_?
Sorumun nedeni şudur.2001 yılında LİMAN KAPTANI ehliyeti sınavını geçtim.Ehliyet elime ulaştığında arkasında ''KAPTANLIK YAPAMAZ'' ibaresi vardı.Liman Başkanlığına sorduğumda 1 yıl KABOTAJ HATTINDA 2.kaptan olarak hizmet getirmem gerektiği ancak o zaman kaptanlık yapabileceğim söylendi.1yıl kabotaj hattında 2.kaptan olarak hizmet yaptım ve Limana başvurdum.O sırada 2002 yılında intibak geldi ve ehliyetim SINIRLI VARDİYA ZABİTİ oldu.Aynı dönemde Liman kaptanlığı sınavına girdiğimiz ve beraber kazandığımız arkadaşım başvuru yaptı 3000 GRT VARDİYA ZABİTİ olarak intibak oldu.Acaba benmi hata yaptım yoksa bana verilen ehliyet mi düştü__?

Hocam şu konuyu kesinleştirsek bilenler yardımcı olsa sınırlı vardiya zabitliğinden vardiya zabitliğine nasıl geçiyoruz

1997 Gemi Adamları yönetmeliği hükümlerince Liman Kaptanı yeterliliğiniz bulunduğundan 2002 yılında intibakların olması sebebiyle ehliyetiniz Sınırlı Vardiya Zabiti yeterliliğine intibak edilmiştir.
Buna göre başka bir intibak hakkınız bulunmamaktadır.

Kazanılmış haklar sebebiyle Liman kaptanı yeterliğine dayalı olarak sınırlı vardiya zabiti yeterliğini alanlar, yüz ve daha fazla yolcu taşıyanlar da dahil olmak üzere yerel trafikte düzenli sefer yapan 200 GT’den küçük yolcu ve yük gemilerinde kaptanlık yapabilirler.

Sadece eski yönetmelik hükümlerince Sınırlı Vardiya zabiti ehliyetine sahip olanlar ile 31.12.2002 tarihi öncesinde Sınırlı Vardiya zabiti yeterliliğini veren okullarda eğitim-öğretime devam edenler/mezun olup kazanılmış hakkı bulunan ve henüz ehliyet almamış hak sahipleri Vardiya Zabiti ehliyetine intibak ederler/staj sonunda sınavına girip başarılı oldukları takdirde Vardiya zabiti ehliyetini almaya hak kazanırlar.

Geri