Sivil Denizcilikte Sahil Güvenliğe Geçişte Hizmet Süresi Hesaplanması

Goksu09

Küpeşteci
Denizci
4 yıllık denizcilik fakültesi mezunuyum ve uzakyol vardiya zabiti yeterligim varken sözleşmeli subay olarak sahil güvenliğe geçtim ve gemide çalışıyorum. Sahil güvenlikte hizmet süresi sayılıyor mu sayiliyorsa ne kadarlık kısmı sayılıyor bilgisi olan arkadaşlar paylaşırlarsa çok memnun olurum şimdiden teşekkürler

Gemiadamları Yönetmeliği'nde Deniz Hizmeti tanımına göre askeri gemilerde haiz olunan yeterliliğe denk görevde yapılan hizmetler deniz hizmetinden sayılmaktadır.

Kod:
Deniz Hizmeti 
Madde 57- (Değişik:RG-23/8/2012-28390)
Gemiadamları yeterlik sınavları için aranan şartlardan olan deniz hizmeti, hizmet verilen gemilerin çalışır durumda olması koşulu ile;
a) Ticari ve askeri gemiler ya da deniz araçları ve diğer gemilerin güverte ve makine bölümlerinde çalışılan süreler,
b) Limanlarda yükleme-boşaltma ve tersanelerde bakım-onarım için geçen süreler,
c) Gemiadamının gemiye katılması ile gemiden ayrılması arasındaki süreler,
d) Gemi bağlanmaları, izinler, hastalıklar ve diğer nedenlerle gemide çalışmadan geçen sürelerin, oniki ayda iki aylık bölümü,
deniz hizmetinden sayılır.
Kendilerine 51 inci maddede belirtilen yeterliklerine uygun olarak gemiadamı cüzdanı düzenlenmiş olan yakınkıyısal sefer ve uzak seferde çalışan gemiadamları çalıştıkları gemilerden ayrılırken, gemiye katılış ve ayrılış tarihlerini gemiadamı cüzdanına işleterek gemi kaptanına onaylatırlar. Gemi kaptanı tarafından onaylanmamış çalışma süreleri deniz hizmetinden sayılmaz.
Bilim, araştırma ve eğitim gemilerinde, ana ya da yardımcı makinelerinin her an faal durumda olduğunu, gemi kaptanından alınacak belge ile kanıtlanması halinde bu gemiler de çalışır durumdaki gemi olarak değerlendirilir.
İş bulamadığı veya hukukî bir kararın sonucunu beklediği için ticari faaliyette veya bakım onarımda bulunmadan İdarenin izni alınarak demir sahasında ya da limanda demirleme/bekleme yapan gemilerde geçirilen süreler deniz hizmetinden sayılmaz.
(Değişik:RG-7/9/2016-29824) Bu Yönetmelikte aksi belirtilmedikçe, bir gemiadamının yeterlik yükseltmesi için gerekli deniz hizmetinin kabul edilmesi için gemide sahip olduğu yeterliğe uygun görev yapması gerekmektedir.

Geri