Sizce Turk Gemiadami Calistiran En Iyi Yabanci Sirket Hangisi?

Hangi yabanci sirket? Neden?

• Toplam oy veren
    196
Hepsinin birbirinden kotu oldugunu dusunmuyorum, turkiyede maalesef yabanci firmalara fazla ragbet yok, yabanci dil yetersizliginden dolayi ve belkide sigorta olmamasindan dolayi. Tabi bu firmalar Shell, BP, Chevron, Total, Maersk, MSC gibi dunyanin en buyuk firmalariyla kiyaslanamaz, ama genede cogu turk sirketlerinden daha profesyonel olduklari bir gercek...

Harren partner ama onlarda konteyner tecrübesi ister personel onayı da almanyadan oluyormuş ,dökmecilerinde kpt ve 2. Kpt türk oluyormuş ,vships maaş konusunda iyi sadece,berdnard a girme şansınız var ama onlarda 2-3 ay standby da bekletiyor cazibesi yok yani,iyi şirketlere girmeniz için öncelikle marlins den iyi not almanız ve 2-3 kontrat iyi ve aynı şirkette çalışmanız şart malasef filipin ve ukraynalı öncelık tanıyor yabancılar 😂bide hintliler var tabi

Sanirim en buyuk sorun dil yetersizligi oluyor, yoksa yabanci firmalarda daha duzen nizam oldugunu dusunuyorum, fakat sigortaniz yatmaz, basiniz bir is gelse hukuki yonden yerli firmalara acabileceginiz davalar gibi kolay olmayabilir, en cazip tarafi askerligi uzun sure erteletebilme belkide:)

Hepsinin birbirinden kotu oldugunu dusunmuyorum, turkiyede maalesef yabanci firmalara fazla ragbet yok, yabanci dil yetersizliginden dolayi ve belkide sigorta olmamasindan dolayi. Tabi bu firmalar Shell, BP, Chevron, Total, Maersk, MSC gibi dunyanin en buyuk firmalariyla kiyaslanamaz, ama genede cogu turk sirketlerinden daha profesyonel olduklari bir gercek...

Harren&Partner'de 2008 yılında 3.kpt.lık yapmıştım..Halen aynı şirkette kaptan olarak çalışan arkadaşlarımız mevcut..Benim çalıştığım dönemlerde daha profesyoneldi yerli firmalara göre hala da öyle olduğunu duyuyorum..
Singapur merkezli Eastern Pacific isimli firmanın Türkiyede personel acenteliğini yapan yeni bir firma kuruldu. Lucent Maritime ismi..Ana firmanın çeşitli gemi tiplerinde yaklaşık 100'den fazla gemisi mevcut..
Thome ise yine ham petrol ve gaz tankerlerine Türk personel gönderen başka bir Singapur merkezli firma..
Yaklaşık 10 yıldır Harren&Partner dışında birçok yerli firmada çalıştım ve genel gördüğüm bizim enspektörler ve devletin denizciye verdiği değerden kaynaklı yerli firmalarda ne uzuyorsunuz ne kısalıyorsunuz.. Ama yabancı firmalarda en azından daha profesyonel şartlarda ve yüksek maaşlara çalışma imkanı oluyor.. Bu yüzden ben yabancı firmalarda çalışılmasının daha olumlu etki yapacağı kanaatindeyim.. Hatta belki bizim armatör ve şirketteki kafatasçı bakış açısı da bu şekilde değişebilir..

Arkadaslar merhaba.
Ben stajyerligimi Bluemar da yapmistim Ve meslekten sogumustum. Oncelikle su ayrimi yapmanizi rica ediyorum. Bluemar simsar bir firmadir. meslekte yeni olan arkadaslar icin aciklama yapicam. Simsar firmalar, yabanci firmalar icin (bluemar, harren&partner firmasi icin) personel bulur ve komisyonunu ilk maastan belirli bir yuzde olarak alir. Bluemar benden o zaman her maasimdan komisyon almisti ve personel tarafi personele durust degildi. Gemide de cok sikinti cekmistim. Herkes bu sorunlari yasayacak degil elbette ama o zaman kendime bi soz vermistim mumkun oldugunca bu firmaya gidecek olan meslektaslarimi uyarmak adina. Bu arada bluemar, harren&partner firmasindan ayrilmis ve Harren&Partner firmasi kozyataginda kendi ofisini acmistir ilgilenenlerin bilgisine. Harren&Partner firmasi buyuk bir alman firmasidir ve duydugum kadariyla iyi bir firmadir. Beni almazlar diye dusunmeyin sakin. Kendinizi gelistirin ve basvurun! 2 senedir de vships turkey de calismaktayim. Firma maas acisindan guzel fakat alt kadroda filipinli meslektaslarimiz calismaktadir. Ozellikle asci/yemek acisindan adaptasyon problemi yasayabilirsiniz.Ben yemek secmeme ragmen zorlandigim olmustur. Sistem olarak v.ships gordugum en iyi firmadir. ISM acisindan cok oturmus bi duzene sahip. kadrolu sisteme daha gecmemis bir firmadir. Bu yuzden basvuru yapabilirsiniz. Fakat kadrolu olmamasinin kotu yani ise gemide her zaman iyi insanlarla karsilasamayabilirsiniz. istanbul ofisini de begeniyorum acikcasi. Arkadaslar unutmamaniz gereken birsey daha. Size %100 durust olucak bi personel muduru yok.Oyalamaya, idare etmeye, yuvarlak cevap vermeye hepsi musaittir. Bu isin malesef fitratinda var. Haklarinizi bilip profesyonel sekilde bunlari cekinmeden savunabilmelisiniz. Isinizi de iyi yaptiginiz takdirde hic bi sirket sizi kaybetmek istemeyecektir. Iyi sanslar dilerim.

Hartmann da 4 aylık kontratımı yenı bıtırdım,10 uzerınden 9 rahatlıkla verırım ,maaşınızı calıstıgınız ayın 26-27 sınde alırınız,gemıde her ay 500 euro ya kadar para cekebılırsın,calısma saatlerı son derece titizdir ,3. olarak gunde 8 saat vardıya sonrası sana kalmıs,lımanlarda 5-6 saat vardıya sonrası ıstedıgın gıbı gez toz,zabıtler genelde aynı gemıde 5-6 . kontratı oldugundan gemıyı cok ıyı tanıyorlar ,gemıler yenı,port state yılda 1 kez gelır,lsm digital,2 ecdis var gemılerde,gemıler full avrupa calısıyor,kpt ve 2. kpt kontratları 3 aydır,3. kpt ıse 4 ay kontrat, filipinli gemıcıler, polonyalı top offıcerlar mevcut genelde,Feederlines ve hartmann hakkında sorularınız olursa yanıtlayabılırım,3. maaşı 2400-2800 euro arasındadır artık kaça anlaşırsanız,şimdi Bğyğk ıhtımal harren artner a gidicem ,vships de de 3. olarak calıstım orası da fena deıl,Q shipping den de teklif aldım ama acıkcası düşünmüyorum ilgilenen arkadaslar varsa sanırım 3. kpt arıyorlar bu aralar ama ıngılızcenızın ıyı olması şart

Hartmann da 4 aylık kontratımı yenı bıtırdım,10 uzerınden 9 rahatlıkla verırım ,maaşınızı calıstıgınız ayın 26-27 sınde alırınız,gemıde her ay 500 euro ya kadar para cekebılırsın,calısma saatlerı son derece titizdir ,3. olarak gunde 8 saat vardıya sonrası sana kalmıs,lımanlarda 5-6 saat vardıya sonrası ıstedıgın gıbı gez toz,zabıtler genelde aynı gemıde 5-6 . kontratı oldugundan gemıyı cok ıyı tanıyorlar ,gemıler yenı,port state yılda 1 kez gelır,lsm digital,2 ecdis var gemılerde,gemıler full avrupa calısıyor,kpt ve 2. kpt kontratları 3 aydır,3. kpt ıse 4 ay kontrat, filipinli gemıcıler, polonyalı top offıcerlar mevcut genelde,Feederlines ve hartmann hakkında sorularınız olursa yanıtlayabılırım,3. maaşı 2400-2800 euro arasındadır artık kaça anlaşırsanız,şimdi Bğyğk ıhtımal harren artner a gidicem ,vships de de 3. olarak calıstım orası da fena deıl,Q shipping den de teklif aldım ama acıkcası düşünmüyorum ilgilenen arkadaslar varsa sanırım 3. kpt arıyorlar bu aralar ama ıngılızcenızın ıyı olması şart

Çalıştığınız gemi tipi ve gemi sahibi işletmenin ismi nedir?

bence pacific tanker ama orada da sadece bir türk ün çalıştığını duydum

Ben şubat ve eylül ayları arasında uzun stajımı eskiden tanker pacific e ait olan şimdi Zodiac Maritime a ait olan Libra Sun adlı ham petrol tankerinde ( tanker pacificdeyken adı celtic sea idi) tanker pacificten gelme personel ve zabitlerle yaptım. Şunu diyebilirim ki tanker pacific yeni adıyla eastern pacific tamamen hintlilerin hegomonyasında olan, hintlilerin birbirini tuttuğu, başka ırkları ezmeye çalıştığı kesinlikle uzak durulması gereken bir firma. Gemiye katılmadan önce hintliler hakkında iyi düşüncelerim vardı, gemide hintlilerin ne kadar düşük bir ırk olduğunu gördüm. Allahtan bu adamların Zodiac ta fazla bir gücü yok, Zodiacta genel anlamda ruslar,romanyalılar, bulgarlar, ukranyalılar falan var. Benim staj yaptığım gemide bunlar iyiydi. Özellikle ruslar bayağı iyi adamlardı. Neyse Zodiac hakkında sorusu olan olursa cevaplamaya çalışırım.

Ben şubat ve eylül ayları arasında uzun stajımı eskiden tanker pacific e ait olan şimdi Zodiac Maritime a ait olan Libra Sun adlı ham petrol tankerinde ( tanker pacificdeyken adı celtic sea idi) tanker pacificten gelme personel ve zabitlerle yaptım. Şunu diyebilirim ki tanker pacific yeni adıyla eastern pacific tamamen hintlilerin hegomonyasında olan, hintlilerin birbirini tuttuğu, başka ırkları ezmeye çalıştığı kesinlikle uzak durulması gereken bir firma. Gemiye katılmadan önce hintliler hakkında iyi düşüncelerim vardı, gemide hintlilerin ne kadar düşük bir ırk olduğunu gördüm. Allahtan bu adamların Zodiac ta fazla bir gücü yok, Zodiacta genel anlamda ruslar,romanyalılar, bulgarlar, ukranyalılar falan var. Benim staj yaptığım gemide bunlar iyiydi. Özellikle ruslar bayağı iyi adamlardı. Neyse Zodiac hakkında sorusu olan olursa cevaplamaya çalışırım.
Merhabalar. Uzun stajımı Zodiac Maritime firmasında yapmak üzere anlaştım. 2 haftaya kadar çıkıcam gemiye nasipse. Gemi tipi seçimimi Bulk Carrier olarak seçtim. Sizden ricam orda çalışan biri olarak bana ne gibi tavsiyeleriniz ve bilgilendirmeniz olabilir ? Ortam,kumanya,maaş vs. hakkında. Cevaplayabilirseniz çok memnun olurum.:)

Merhabalar. Uzun stajımı Zodiac Maritime firmasında yapmak üzere anlaştım. 2 haftaya kadar çıkıcam gemiye nasipse. Gemi tipi seçimimi Bulk Carrier olarak seçtim. Sizden ricam orda çalışan biri olarak bana ne gibi tavsiyeleriniz ve bilgilendirmeniz olabilir ? Ortam,kumanya,maaş vs. hakkında. Cevaplayabilirseniz çok memnun olurum.:)

Merhaba, bende gecen sene stajimi zodiacta yaptim ama benim ciktigim gemi turu ham petrol tankeriydi. Zodiacin ham petrol ve product tankerlerinin tamami tanker pacific adli kardes firmadan gelme ( bunun karsiligindada zodiac tanker pacifice bulk ve container gemilerinden bir kismini verdi) zodiacin bu gemi turlerinde personeli su ana kadar hic olmadigindan dolayi personelleride tanker pacificten aldilar ve bunlarin cogu zodiaca boylece gecti. Tanker pacificten gelme personel nedense kendini daha ust duzeyde goruyor surekli kasinti dolasip ve zodiactan cikma kisileri kucumsuyolar.Tabi bu birkac seneye degisebilir. Senin bulka cikman bir avantaj bu konuda cunku zodiac yillardir bulk container ve car carrierlarini isletiyor ve yukarda bahsettigim personel grubu bu gemi turlerinde yok. Ortam gemiden gemiye degisiyor, benim calistigim gemide ruslar, bulgarlar, romanyalular, ukranyalilar falan vardi ve bunlar iyiydiler. Zodiac cikisli hintlilerde cok sikinti degildi, ama tanker pacificten gelme hintliler sikintiydi. Filipinlilerde gene fena degiller. Ortam gemi ortami sonucta cok eglenceli oldugu soylebemez... Maaslar zamaninda yatar, sinyorita yuksektir, eski bir 2. Kaptan yeni bir suvariden fazla maas alabilir, oyle soyliyeyim sana. Gemiye zabitken 2. Katilmandan itibaren rejoining bonus odemesi yapilir. Oda ilk kontratinin suresinin yarisi kadar sure sonra tekrar kontrat atarsan odenir yoksa o hakkini kaybedersin. Sinyoritanin devam etmesi icin kontrat attiktan bir sene sonrasina kadar tekrat atman lazim yoksa oda gider. Sen basvurur sirket ayarlayamazsa sorun olmaz ayni sey rejoining bonus icinde gecerli. Kumanya ac kalmayacagin sekilde. Domuz eti yememe durumun varsa sana ozel et pisiriyor asci, yemegi begenmeme durumunda her daim sandwich yapacak malzeme var. Slopchestte haftada bir acilir ac kalmazsin yani. Hintli asci gelirse bazi yemekler sikinti olabilir ama gene ac kalmazsin eger cok yemek secen biri degilsen. Bulka cikiyor olman bir tankere cikana gore daha avantajli tabi yukarida yazdigim seylerden oturu. Onun disinda sirketin verdigi staj defterini incele ve simdiden internetten konularla ilgili dosyalar indir bence. Gemide internetin iluncada yaparsin ama erken baslamak her zaman iyidir. Genel olarak durum boyle, zodiacta terfiler turk sirketlerine gore yavastir bunuda soyliyeyim simdiden. Stajini bitirip ehliyet aldiginda hemen zabit olmuyorsun once trainee third officer oluyosun yani yardimci 4. Kaptan. 4. Kaptanin kontrati senden once bitiyor o gidince eger onay alirsan kaptandan sen 4. Kaptan oluyorsun. Oldukca detayli yazmaya calistim herkes okusun diye. Daha sorun olursa cevaplarim.

Geri