Merhabalar.. Birinci Zabitlik sınavından kalan 2 sınavım var. Seyir ve Stabilite. Seyire ilk defa gireceğim. Karşıma çıkan bazı sorular hakkında ayrıntılı döküman bulamıyorum... Internette sadece soru cevap tarzı bilgiler var. Sadece cevapları ezberleyerek sınavı girmek istemiyorum. Zira yeni sorular ve hatta sadece ve sadece yapılmasın bilinmesin diye konular sorular var. Örneğin ;
S tarafından bakıldığına göre cayrosu saat yelkovanı tersi yönünde dönen bir pusulada,
yatay görünsel hareket sağa doğru, düşey görünsel hareket yukarı doğru, kuzey arama kontrol
devinmesi (presesyonu) sağa doğru ve kuzeyi bulma söndürme devinmesi (presesyonu) yukarı doğru
olduğuna göre pusulanın N ucu aşağıdakilerden hangini gösterir?
a) Ufuk düzleminin yukarısı ve meridyenin sağı
b) Ufuk düzleminin altı ve meridyenin sağı
c) Ufuk düzleminin altı ve meridyenin solu
d) Ufuk düzleminin yukarısı ve meridyenin
e) Ufuk düzleminin yukarısı ve tam meridyen üzer
Bu cayro elemanları / presesyon konusunun nerde hangi kitapta anlatıldığını bulamıyorum. Benim elimde seyir ile ilgili sayın hocam rahmetli Güven Tuncer'in ve yine hocam Süha Baytura'nın kitapları var... Bunun dışında hangi kaynaklardan yararlanmak gerekiyor. Belli ki başka kaynaklar var ve bunlar elimde değil... Nedir? Bu sınavı geçmenin maliyeti nedir verelim parasını geçelim. Sıkıntı yaratmasınlar.
S tarafından bakıldığına göre cayrosu saat yelkovanı tersi yönünde dönen bir pusulada,
yatay görünsel hareket sağa doğru, düşey görünsel hareket yukarı doğru, kuzey arama kontrol
devinmesi (presesyonu) sağa doğru ve kuzeyi bulma söndürme devinmesi (presesyonu) yukarı doğru
olduğuna göre pusulanın N ucu aşağıdakilerden hangini gösterir?
a) Ufuk düzleminin yukarısı ve meridyenin sağı
b) Ufuk düzleminin altı ve meridyenin sağı
c) Ufuk düzleminin altı ve meridyenin solu
d) Ufuk düzleminin yukarısı ve meridyenin
e) Ufuk düzleminin yukarısı ve tam meridyen üzer
Bu cayro elemanları / presesyon konusunun nerde hangi kitapta anlatıldığını bulamıyorum. Benim elimde seyir ile ilgili sayın hocam rahmetli Güven Tuncer'in ve yine hocam Süha Baytura'nın kitapları var... Bunun dışında hangi kaynaklardan yararlanmak gerekiyor. Belli ki başka kaynaklar var ve bunlar elimde değil... Nedir? Bu sınavı geçmenin maliyeti nedir verelim parasını geçelim. Sıkıntı yaratmasınlar.