Sorulara İnce Ayar / 08.05.2018 / Uzakyol Kpt / Sefaköy

Erman Türkyılmaz

Denizci
Denizci
Soruların büyük çoğunluğu soru bankasından gelmedi.

Aklımda kalan yeni soru,

x - Kısıtlı görüşte kılavuz teknesinin üzerinde yol varken ve durup su üzerinde beklerken vermesi gereken ses işaretleri ?

- Üzerinde yol varken 2 dk 1 uzun 4 kısa, yol yokken 2 dk 2 uzun 4 kısa ( Demirli demiyor )

x - Dar bir kanalda aşağıdakilerden hangisi en uygundur ?

- Sancak hattın iç kısmına yakın seyir uygundur ( gibi bir seçenek vardı )

x - Yarı batık gemilerin enleri kaç metreden fazla olduğunda ilave fener zorunludur ?

- 25 ( dedim soru bankasında iki adet yarı batık sorunun arasındaki tek fark buydu. )

Ortada ki soru kural 19-a ya göre sancak hattın dış kısmına yakın seyir uygundur.

Dar bir kanal veya geçit boyunca ilerleyen bir tekne geçit veya
kanalın emin ve uygulayabildiği kadar, kendi sancak tarafındaki dış
sınırına yakın seyredecektir.

6-10 arasi drafti olan gemi hangi derinliklere girmemelidir diye bi soru cikti şiklarda 10 / 15/ 20/25/ ve draftin 3 kati diye bi secenek vardi , seyir planlamasi kac saat onceden hazirlanmali gibi bi soru vardi šiklarda 12/24/36/48 , 0.80 katsayili 14 metre derinlikte ki geminin squatini soran bi soru daha cikti, mayin isi yapan teknenin cikardigi seslerle ilgili , kilavuzlarin kisitli gorusteki cikardigi seslerle ilgili soru cikti , aykiri rotalarda gelen gemi manevra yapmazsa ne kadar mesafe kala manevra yapmalisin diye bi soru vardi şiklarda 2 gemi boyu 4 gemi boyu 6 g.boyu 8.g.boyu ve 10 gemi boyu vardi. Cevaplari bilen arkadaslar varsa lutfen bilgilendirsin ben yandim baskasi yanmasin :(

Geri