Stabilite Booklet ve tablo ve eğrilerin kullanımı

• Konuyu açan Konuyu açan mersin
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi

mersin

Küpeşteci
Denizci
Arkadaşlar elinizde elektronik ortamda örnek stabilite booklet var mı?
Bir diğer sorum ise stabilite booklet de bulunan tablo ve eğrilerin kullanı mı nasıl yapılır ? Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

Stabilite Booklette aklımdakileri sayarak söylüyorum:
- Geminin stabilite işlemlerinde kullanılacak olan statik bilgileri, Stabilite değerlerinin hesaplanış yöntemi açıklamaları.
- Geminin yüklü / boş / balast kondüsyonlarının örnekleri.
- Her cm yada desimetre yada milimetre olarak geminin
TPC / LCB / LCF / MCT / KMT / Deplasman Değerleri ile bunlara ait Heeling Angle (Yatırma açıları)
- Tankların ağırlık merkezleri, kapasiteleri, hesaplanan yogunluk birimleri ile FSM (Free Surface Moment) bilgileri
- Ayrıca birçok stabilite booklet'te de yapılan işlemlere karşılık formulsel açıklamalar mevcuttur.

Stabilite Booklette neler bulunur dememiştim.Elektronik ortamda pdf yada world halinde stabilite booklet var mı demiştim. Birde tablo ve eğrilerin kullanımını bilen yada kaynağı olan var mı ?

Hayır Stabilite Booklet Elektronik ortamda kişisel kullanımda bulundurulmaz, sadece GMO ve Klas kuruluşlarında bu şekilde bir ihtimal barındırılıyo olabilir.

Bulacağınızı sanmam, ayrıca hangi tablo ve eğrileri merak ediyorsanız söyleyin ne işe yaradığını açıklayalım.

Loading Scala , KG-GM Limit eğrileri , KG limit tablosu bunların nasıl kullanıldığı ve bunlarla ilgili örnek sorular var mı acaba çözümleriyle ?

Geri