Staj Saydirma Hk. Bilgi

aslanyenal

Küpeşteci
Denizci
Merhabalar staj saydirma hakkinda bir kac sorum olacakti.

1-)staj yaptigimiz sure boyunca 31. Gunler liman baskanligi tarafindan hizmetten sayiliyormu? Eger sayilmiyor ise 360 gunden mi hesaplaniypr.

2-) gemiye katilis ve ayrilis tarihleri hizmet suresinden sayiliyor mu?

3-) yabanci bayrakli gemilerde staj yaptim. Butun evraklarim var ama bi konrat yapmadilar ve konrat olmadigi surece yabanci bayrakli gemilerdeki staj sayilmiyor diye birsey duydum dogrulugu varmidir?

4-) en son olarak liman cuzdani suresi stcwler ve polis vizesi herseyin suresi doldu. Staji saydirirken bunlari yenilememe gerek varmi?

Yardimci olursaniz sevinirirm. Simdiden cok tesekkurler. Limanim istanbul

4) staj saydırırken yani sınava başvuracaksın sağlık süresi dolmamış olacak diğerlerini ehliyetini hak ettiğinde yenilersin
istanbul limanı iyi inceliyor diye biliyorum arkadaşlarımdan
3) hizmet belgen önemli olan kontratınla ilgilenmez
2)hizmet belgende hangi tarih yazıyorsa o sayılır

ilk sorduğun soru içinde cvbım değişiyor bazı arkadaşlarıma hiç bakmadılar hizmette ne yazıyorsa onu saydılar bazzılarına senin dediğin gibi 30 dan saydılar ne çıkarsa bahtına gibi bi durum benim hizmet belgemde ne yazıyorsa direk saydılar sınav giriş kağıdımı verdiler

Merhabalar staj saydirma hakkinda bir kac sorum olacakti.

1-)staj yaptigimiz sure boyunca 31. Gunler liman baskanligi tarafindan hizmetten sayiliyormu? Eger sayilmiyor ise 360 gunden mi hesaplaniypr.

2-) gemiye katilis ve ayrilis tarihleri hizmet suresinden sayiliyor mu?

3-) yabanci bayrakli gemilerde staj yaptim. Butun evraklarim var ama bi konrat yapmadilar ve konrat olmadigi surece yabanci bayrakli gemilerdeki staj sayilmiyor diye birsey duydum dogrulugu varmidir?

4-) en son olarak liman cuzdani suresi stcwler ve polis vizesi herseyin suresi doldu. Staji saydirirken bunlari yenilememe gerek varmi?

Yardimci olursaniz sevinirirm. Simdiden cok tesekkurler. Limanim istanbul

Merhabalar,

Konu oldukca uzun bir zaman önce açılmasına rağmen stajınıyeni saydıracak yada terfi alacak olan arkadaşlarımıza yardımı olması amacıyla bildiğim kadarını sizlerle paylaşmak istedim.

1.Staj yaptıgmz süre 30 gun üzerinden hesaplanıyor. Bu soru ile ilgili tüm bilgilere https://gbs.udhb.gov.tr adresinden ulasabilirsiniz. Ayrıca orada hizmet hesaplama aracı da mevcut.

2.Hizmet süren hesaplanırkn gemiye katılıs ayrılıs zamanndn ziyade pasaport giriş cıkıs tarihlerine bakıyorlar vebu tarihlerle hizmet belgeni kıyaslıyorlar. Kabotaj calısan gemilerde ise ek olarak farklı bir belge talebinde bulunabilirler.

3 hizmetlerini saydirabilmen için kesinlikle kontratın olmalı hizmet belgen ve kontratn sirket tarafındn onaylı imzalı olmalıdır

4.Polis vizesi arkasında yazar türk bayraklı gemilerde pasaport olarak gecerlidirr diye. Kabotaj calısan gemide staj yaptysn polis vizenn olmasında fayda var. Ancak stajının sayılması için polis vizesi olması sart değil. Yeterliliği aldıktan sonra cüzdan da yenileneceğinden cuzdan yenilenirken stcw ve suresi biten sertifikalarda yenilenebilir boylece hemcuzdan yenilemek hem de sertifika işletmek için ayrı ayrı beklenmemiş olunur.

Selametle..

Bilgilendirmeniz için teşekkürler. Arkadaşlar arasında istanbul liman başkanlığında halen parmak hesabı yaptıkları, katılış ayrılışları çıkartıp, türkiye giriş çıkışına baktıkları yönünde yorumlar yapılmaktadır. Özetle, verdiğiniz bu link ile parmak hesabı arasında 30 güne varan farklar oluşmaktadır.
İstanbul liman başkanlığında da bu internet sitesindeki hizmet hesaplama kullanılmakta mıdır?

Bilgilendirmeniz için teşekkürler. Arkadaşlar arasında istanbul liman başkanlığında halen parmak hesabı yaptıkları, katılış ayrılışları çıkartıp, türkiye giriş çıkışına baktıkları yönünde yorumlar yapılmaktadır. Özetle, verdiğiniz bu link ile parmak hesabı arasında 30 güne varan farklar oluşmaktadır.
İstanbul liman başkanlığında da bu internet sitesindeki hizmet hesaplama kullanılmakta mıdır?

Doğrudur. Arkadaslarm yakın zamanda hizmetlerini saydırdılar liman baskanlıkları da istanbul liman baskanlıgı da bu hizmet hesaplama programını kullanmakta pasaport giriş çıkışları ile hizmet belgelerinin dogrulugunu teyit etmektedirler.

Geri