Staja çıkarken yanımıza neler almalıyız ?

• Konuyu açan Konuyu açan Bekircan YÜCEL
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
B

Bekircan YÜCEL

Misafir
Merhabalar cevabını bilemediğim bir sorum var. Bir çok yerde araştırdım ama bütün kaynaklarda değişik şeyler yazıyor. Staja çıkarken yanımıza neler almalıyız ve almamalıyız. Bana yardımcı olabilecek bigili birileri varsa çok memlun olurum.
( İLK STAJ )

1-Gemi adamı Cüzdanın (Türk bayraklı gemi ise, polis vizen yapılmış olarak)
2-Gemi adamı Sağlık Raporun (Ek-13)
3-Pasaportun (Eğer Yabancı bayrak gemi ise Temditli)
4-Nüfus Cüzdanın
5-En az 6 Adet Fotoğrafın
6-Diğer varsa Endorsment yada ek sertifikaların.
7-Staj defterin

Kıyafet olarak
-En az 3-4 Tshirt, 3/4 Kot,3 adet Pijama (yatacak kıyafet)
-1 yada 2 adet kazak veya polar cinsinden kıyafet.
-1 adet mont
-Limanlarda giyeceğin cix kıyafetler :)(bknz:çapkınlık)
-En az 1 adet havlu terlik yada sandalet şampuan vs. (bknz:banyo ve bakım malzemelerin) Terliği sakın unutma:)
-Varsa Bilgisayarın Harddiskin veya gemilerden sana lazım olabilecek evrakları
yanına alabileğin flash disk türünden şeyler.(bknz: Muhakkak alacagın seyler olacaktır.)
-Güneş gözlüğü (tercihen Rayban :)

Gerisi keyfi olarak zaman geçirebileceğini düşündüğün eşyalar.

Unutma ki az tutacagın bavulun gemiye katılırken ayrılırken çok yardımcı olacaktır.
Tercihen sürmeli bavul yada dağcı sırt çantası idealdir.
Bknz: Sırtta bi çanta sağ elde ufak 1 bavul sol elde laptop çantası :)

Allah Hepinize Selamet versin, Girişken ve öğrenmeye meraklı olun.
Gemide olan hiçbir olayı kaçırmayın.

Kardeşlerime başarılar.

Eyvallah Allah tüm denizcilere selamet versin. Ben de makine stajyeri olarak altı aylık açık deniz stajına çıkacağım. Hazırlıklar devam ederken bu konuya denk gelmem iyi oldu. Teşekkürler. :)

gemideki yastıklar pis olur :) bence yastık al...çarşaf fln ilk gün bulman sorun olabilir çarşaf takımı...kişisel bakım ürünlerini al ..limanlarda çok lazım olur...

Almayacağın şey çalışırım diye yanında götüreceğin kitaplar. Uyumak için vaktin kalırsa iyi. Tüm kitaptan öğreneceğin bilgiyi bir günde öğrenebilirsin:) Meslekdaşlar alacağın herşeyi yazmış bir eksik yok, fazladan sevdiğin insanların başucuna asacağın resimleri, bilgisayarda değil ama resim olarak. Yorgun argın kamarana girdiğinde bilgisayarı açmazsın, kamaranın gece ışığında kalkıp bakacağın türden resimler onları unutma, stajın çabuk biter :)

Ben 2 adet diş fırçası, diş ipi, 2 litre listerine ağız bakım suyu alıp diş macununu koymayı unutmuştum. 2 hafta diş fırçalamadan gargara yaptım bu yüzden :D Tırnak makası unutulmamalı tabi... Bide bence saç için traş makinası almak lazım en az 4-5 başlıklı, kimseye yalvarmamak lazım saç traşı yapması için, kendin kes rahat et.

Geri