Stajerlerde Olması Gerek STCW'ler Hangileri ?

Sorduğunuz soru güverte / makine branşları arasında biraz farklılık gösterebiliyor. Aşağıdaki liste Güverte Stajyeri için geçerlidir.

İlk etapta:
1) Denizde kişisel can kurtarma teknikleri eğitimi,
2) Temel ilkyardım eğitimi,
3) Yangın önleme ve yangınla mücadele eğitimi,
4) Personel güvenliği ve sosyal sorumluluk eğitimi,
5) Güvenlikle İlgili Tanıtım Eğitimi
6) Güvenlik Farkındalık Eğitimi Sertifikaları işli olmalıdır.

Staj yapılacak geminin RO-RO - Yolcu - Tanker - LPG Tankeri - Kimyasal Tanker vb. olmasıyla bu gemi tipleri için tüm gemiadamlarında aranan sertifikalar eklenmelidir.
Diğer Genel Kargo - Kuru yük taşımacılığı yapan gemilerde ek olarak sertifika aranmaz.

Bunun haricinde 6 ay stajdan itibaren:
- Vardiya Tutma
- Can Kurtarma araçlarını kullanma yeterliliği

Belgesi almaya hak kazanacak ve kalan 6 aylık staj için bu iki sertifikayı da hizmet belgenizi ibraz ederek işletmeniz gerekecek.

Aşı Kartı, Afrika vb. Sarı humma, sıtma, menenjit vb. mikrobik / bulaşıcı hastalıklarla karşılaşılabilecek ülkelere seyahatte, bu ülkelerce zorunlu tutulmuş aşıların kaydedildiği karttır.
Çalışacağınız bölgeyi Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü Merkezine uğrayarak belirtiniz ve zorunlu aşıları burada (Tek yetkili) yaptırabilirsiniz.

Bu bağlantıda HSSGM Merkezleri İletişim Bilgileri yer alıyor:
http://www.seyahatsagligi.gov.tr/Site/YetkiliMerkezAdresleri

Vardiya tutma için 2 ay deniz hizmeti yetiyor diye biliyorum. Ayrıca bazı firmalar stajyer alırken bile vardiya tutma isteyebiliyorlar(stajyeri k.üstünde yalnız bırakabilmek için olabilir) bu konuda sıkıntı yaşamaman için iyi araştırma yapman önemli.

Geri