STCW Belgeleri Yenileme Hakkinda

Sınavla da Kursla da yenileyebilirsiniz. Kursla yenileme çok daha fazla maliyetli olduğundan son tercih olarak seçilmektedir.(Sınavlardan üst üste başarısız olunduğunda) kaldı ki sınav limiti yok başarılı olana kadar girebilirsiniz.

Sınavla yenilemek için Liman başkanlığı Gemi Adamları servisine liman cüzdanınız ve diğer belgelerinizle gidin,
Sınava giriş belgesi, GOSS Kullanıcı Adı/Şifresi aldıktan sonra Sınav harcı yatırıp internetten randevu alarak sınav yeri ve saati seçiniz.
Belirtilen saatte giderek online sınav ile 5 sertifika 50 soruda 30 doğru cevap ile başarılı sayılırsınız. 5 sertifikanız yenilenmiş olur.

Süresi biten 5 temel harici Herbir diğer sertifikanız için (Hızlı cankurtarma, ISPS, İleri Yangın, RoRo) ayrıca sınava girersiniz, her biri için sınav harcı yine ayrıca alınır. Teker teker girilir. Başarılı olduklarınız yenilenir.

STCW 5 Temel Sertifika Yenileme için Aşağıdaki hazırladığımız kaynağı kesinlikle öneririm.
GASM STCW 2017 Sınava Hazırlık Kitabı

http://www.dfsmarket.com/stcw-2017-sinava-hazirlik-kitabi

Başarılar.

Son düzenleme:
İyi günler

Ocak ayında sertifikalarım bitti. Yeterlikde dahil 5 temel vs. YDS sınavına girecegim daha sonra ehliyeti degistirecegim.

Tüzükde söyle bir yazı var. Sertifika bitiminden önceki 6 ay içerisinde 3 ay denizde calısmıs olmak. Ben gemiden yeni indim.

Şimdi merak ettiğim ben diyelimki bütün sınavları bundan 4 ay sonrası hallettim ve 4-5 ay sonra yeterlik sınavına girip cüzdan yenilemek için limana gittim. Bu arada geçen zaman herhangi bir sıkıntı yaratır mı. Bu konuda bir zaman asımı sınırı varmı

teşekkür ederim

Selamlar, baska baslik acmayayim diye buradan sormak istiyorum.

Cuzdan ve sertifikalarim 2015 yilinda bitti, bitimine kadar 13 aylik bir hizmetim vardi.
Su anda yenilemek icin liman baskanligini aradigimda bana evraklari getirin hemen yenileyelim dediler. ozellikle sinav veya kurs varmi diye sordugumda hayir sizin hizmetiniz var gerek yok dediler.
Simdi sorum su,
Gemi adami cuzdani+ 5 temel STCW mi yenilenecek yoksa cuzdanda ne sertifika varsa hepsi oldugu gibi yenilenecek mi?

bu arada yeterliligim uzakyol vardiye muhendisi.

simdiden tesekkurler.

Son düzenleme:
İyi günler şuan Rusya'nın rostov limanindayim ve güvenlik sertifikalarının bittiği söylendi , ben 12.02.2014 tarihinde aldım . Bu sertifika süresiz gözüküyor benim cüzdanımda. Bilgisi olan lütfen paylaşsın şimdiden teşekkürler

Gemiadamları yönetmeliği Madde 30 - B fıkrası gereği Gemi Güvenlik eğitim belgeleri 5 yıl geçerlidir.
Bu belgelerin geçerlik tarihi içerisinde en az bir yıl deniz hizmetini yerine getiren gemiadamlarının ilgili belgeleri yenilenir. Deniz hizmeti olmayanların bu belgeleri, İdare tarafından belirlenen şartlara göre yenilenir.

Yolcu gemileri gemi adamları stcw si hk.

Merhaba,
Yolcu gemileri gemi adamları sertifikamın, günü dolmak üzere. Yenilemek için hizmet belgesi yeterli mi? Ne kadar hizmet gerekiyor ? Yoksa tekrar imtihana, kursa... mı gitmem gerekiyor. Bilgilendirebilirseniz memnun olurum. Selamlar.

Geri