STCW Gemi üzerinde Eğitim

oktay-yilmaz

Denizci
Denizci
Merhaba.
Gemi üzerinde STCW eğitiminin alındığına dair hazırlamamız gereken belgeleri hatırlayan varmı?

. Jurnal Kaydı ve kaşeli fotokopisi
. Eğitim aldığına dair ISM formu
. Personel listesi

Bunların haricinde başka belge varmıydı hatırlayamadım?

sınav da basarılı oldugunu ve not durumunu gösteren ımzalı sayfa da ıstenıyordu galiba,ben öyle hatırlıyorum ,yakın zamanda lımana basvuran varsa yazabılırse daha yardımcı olur malum limanlar bu konuda ınternete bilgi yükleme/paylaşma konusunda son derece beceriksizler

Aslında bu önemli ve haydalı bir konu. Gidip STCW sınavlarıyla veya 15 gün kursla vs uğraşacağına gemiden eğitim aldığına dair belge ile

limana başvurduğunda STCW ler yenileniyor.

Sonuç: Sıfır zaman kaybı ve Sıfır maliyet

Yabancı bayrak gemiden alınan STCW yenileme evraklarım "gemi kaptanı yabancı - sistemimizden STCW sınavı yapmaya yetkili mi değil mi göremiyoruz, kaptanın evraklarının fotokopisini getirmen gerekirdi" gerekçesiyle Mersin limanında reddedildi. Şimdi 5 temel STCW ve İleri Yangından sınava giriyorum.

STCW Sertifikanız bitmeden son 12 ay içerisinde bu eğitimin alınması gerekli. Süresi ise 5 yıl yani sonraki yenilenecek sertifikanın bitiş tarihi.

Son düzenleme:
peki bu sınavların yapıldığını ve başarılı olunduğunu gösteren mühürlü jurnal kaydı fotokopisini çekerjeb jurnalin sol tarafındaki yaprağı çekmemize gerek varmı ? yoksa sadece sağ taraf yeterli mi ?

peki bu sınavların yapıldığını ve başarılı olunduğunu gösteren mühürlü jurnal kaydı fotokopisini çekerjeb jurnalin sol tarafındaki yaprağı çekmemize gerek varmı ? yoksa sadece sağ taraf yeterli mi ?

Gemi jurnali üst kısmında bulunan gemi adı sayfanın solunda tarih kısmı sağında kaldığı için her iki sayfayı da kopyalamanız daha garanti olacaktır.

19.09.2017 gemide egitim ile 5 temel sertıfıkalarımı yenıledım 6 gun ıcınde cuzanımı teslim aldim 6 ay sınırı yok 1 sene & yabancı bayrak turk bayrak yada yabancı kaptan ehlıyetli farketmiyor.sistem iyi calisiyor bılgılerınıze ayrıca verdıgım evraklar

*yarım kapak dosya
*ilgili makama yazisi(nette ornekleri var)
*jurnal fotokopi her (iki sayfa tarihleri gorunur sekıilde)
*personel listesi
*egıtımın alındıgına dair ısm form kaydı

-----onemlı----- verılen evrakların hepsınde (jurnal kaydı dahil)ıslak muhur ve ıslak orjınal kaptan imzası ,imzalar elektronık olarak kontrol edılıyor & sertifikalarin tam ismınınm yazıldıgına emın olun(can kurtarma araclarını kullanma yeterlılıgı egitimi)gıbı -------

not islemlerini internet uzerınden takıp edebılıyorsunuz .Istanbul liman baskanlıgi calisanlarina cok tesekkurler

Geri