STCW Sertifikalarının Yenilenmesi

4_element

Küpeşteci
Denizci
Arkadaşlar bugün liman cüzdanım ve 5 temel sertfikamı yenilemek için başvurdum. Limandan bana süresiz olan otomatik radar pilotlama, radar gözlem, ilk yardım sertifikalarınında süreli olduğu söylendi, onlar içinde harç yatırılıcakmış. ECDIs ve BTM de süre olmadığını söyledi ama kendiside pek emin değildi. Son değişiklikler okudum, bu 2 sertifikanın sürelimi, süresizmi olduğunu bilen varmı. Parasından değil artık inat ettim. 5 temeli almak, liman cüzdanını değiştirmek ve artı 3 sertifikamı ekletmek zaten 700 lirayı geçti, zaman kaybı cabası, bugün kızıp yat kaptanı kartını limanda kırıp attım. Kısaca süresiz bir şey kaldımı, ecdıs ve btm süresizmi

Süresiz birşey kalmadı evet tüm sertifikalara süre sınırı getirildi.
Tümünde en az 6 ay çalışmak veya 1 yıl çalışmak şartı yada sınav/kurs şartı aranıyor.
Ayrıca tüm sertifikalar en geç 30.12.2016 tarihine kadar veriliyor.
Bu tarihten sonra yenileme istenecek.

Hata Türkiye'deki idare yönetiminde, zaten 2017'de zorunlu olacak sertifikaları şimdiden zorunlu tutup, 2017'de de yenileme istediler.
Bu iş sadece kurslara yarayacak. Zira 2017 tarihine kadar yenilenmeyen sertifika iptal olup tekrar kurs yolu görünecek.

Teşekkür ederim, kurslara hayırlı olsun diyelim o zaman. Denizcisine bu kadar az güvenen bir ülkede yaşamak ayrı bir gurur. Aslında yıllık bizden 2.000 veya 3.000 lira bağış isteseler bizi bu kadar uğraştırmasalarda, millet gemiye çıkıp ülke ekonomisine katkıda bulunsa. Tekrar sağolun

arkadaşlar liman cüzdanım çalındı.ptt adresime getirirken araç soyulmuş cüzdanın akıbeti belli değil.acaba kayıp diye yenisini çıkartmak için başvursam benden ne kadar harç alırlar,bu cüzdanda işli olan sertifikaların hepsinin harcını isterler mi? herhangibir bilgisi olan varsa bilgilendirirse çok memnun olurum.

arkadaslar merhaba..temel sertifikların harcı konusunda bilgi sahibiyim ama goc sertifikasını süresini uzatma,ısps sertifikası ve btm-brm ilk defa cüzdana isletmek icin belli bir harc var mı..bilgisi olan varsa paylasırsa sevinirim.tesekkurler.

Geri