STCW Sınava Girme Hakkı ?

5 temel stcw den ıstedıgınız kadar gırebılıyorsunuz dıger stcw lerde ıse kalırsanız kursa gıtmenız gerekıyor o derslerden

sistem şöyle ;5 temel stcw ye kurs görmeden girebiliyorsunuz akabinde kaldığınız dersler için 3 gün içinde tekrar girebiliyorsunuz

Armatörler bastırmış ve kaptan yazısı yine gecerli olmuş. Ayrıca sınava girdikten sonra eger kalırsanız 3 gün sonra bir daha sınava girme hakkınız oluyor. Bugün liman başkanlığından bilgi aldım ama kaç kere girilir hakkında bir soru sormadım acıkcası . Pazartesi yine gidicem sorarım.

ben 2 hafta önce girdim 5 temel stcw ye 2 dersten kaldım.bugun tekrar girdim tek dersim kaldı kursdan tekrar sınava girebileceğimi söylediler fakat limandaki eleman kursa gitmen gerekiyo dedi çarşamba günü gemiye katılmam gerek nasıl olcak bilmiyorum...
şimdi benm kursa gitmem gerekiyomu gerekmiyomu bilen biri varsa cevaplarsa çok sevinirim teşekkürler

5 TEMEL STCW den tekrar tekrar girme hakkınız var.Diğer yeterliliklerden sadece bir kez girebiliyorsunuz.Kalma durumunda eğitim almak zorunda kalınıyor.

Son tahlilde 5 Temel Stcw ye randevu alarak ve 1 defada 5 adet dersten her biri 10'ar adet olarak toplamda 50 soru olarak giriyorsunuz. Geçmek için baarı puanı minimum 60 ve 1 dersten de kalsanız 5 tanesinden de kalsanız yine paket olarak (şu anda 86 tl) ödeyip tekrar girebiliyorsunuz. Toplamda 6 kere girme hakkınız var. 6 kereden sonra kurs gerekmekte.

Geri